Βαγγέλης Κουρέλης: Λίγα λόγια για το όραμα του συνδυασμού του Σωτήρη Παπαχρήστου για το μέλλον της τουριστικής ανάπτυξης στα Μετέωρα

0 758

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού θα ήθελα να μιλήσω με λίγα λόγια για το όραμα του συνδυασμού του Σωτήρη Παπαχρήστο, όσον αφορά το μέλλον της τουριστικής ανάπτυξης στα Μετέωρα. Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά τα χρόνια η τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή μας βασίστηκε κυρίως στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στον αυτόματο πιλότο. Όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είτε αδιαφόρησαν, είτε δεν μπόρεσαν ή απλά δεν θέλησαν να ασχοληθούν σοβαρά με τον τουρισμό. Να εκπονήσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής παρέμβασης που θα αποτελούσε την ατμομηχανή ανάπτυξης του τόπου ούτε λόγος φυσικά. Δυστυχώς αυτήν η αδράνεια και η ανεπάρκεια στο Δήμο Μετεώρων έχει στοιχίσει πολύ ακριβά όλα αυτά τα χρόνια.

 

Η συσσώρευση προβλημάτων που είτε έχουν να κάνουν με τον ιερό χώρο των Μετεώρων, είτε με την πόλη της Καλαμπάκας δεν λύνονται ούτε αποσπασματικά, ούτε προσχηματικά με επιτροπές τουρισμού. Ιδιαίτερα σήμερα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε πλέον και όλες αυτές τις αλλεπάλληλες παγκόσμιες κρίσεις. Απαιτείται λοιπόν από την δημοτική αρχή όραμα, σχέδιο, γνώση και θέληση για την επίτευξη ουσιαστικών λύσεων. Χρησιμοποιώντας τις πλέον βέλτιστες πρακτικές θα πρέπει να δωθούν δυναμικές απαντήσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα του Δήμου μας πριν είναι πολύ αργά. Να φέρουμε τον Δήμο Μετεώρων από το παρελθόν που βρίσκεται τώρα πίσω στον 21ο αιώνα και να τον καταστήσουμε από ουραγό των εξελίξεων πρωτοπόρο και καινοτόμο, γιατί όχι και σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Με τον υποψήφιο δήμαρχο Σωτήρη Παπαχρήστο θα παρουσιάσουμε στο πρόγραμμά μας ένα συνολικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης το οποίο θα αφορά τα Μετέωρα, την πόλη αλλά και τα πανέμορφα χωριά του Δήμου μας. Ένα συνολικό αναπτυξιακό τουριστικό σχέδιο τομή για την περιοχή που θα απαντά στις σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις. Θα αγωνιστούμε για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα ανάδειξης και προβολής της ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας του προορισμού, την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τον κίνδυνο του υπερτουρισμού που ελλοχεύει, τις αυθαιρεσίες που συμβαίνουν μέσα στον χώρο των Μετεώρων, την έλλειψη βασικών υποδομών όπως οι δημόσιες τουαλέτες ή την έλλειψη πεζοδρόμησης στην πόλη. Τα προβλήματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη είναι σύνθετα και στις περισσότερες των περιπτώσεων αλληλένδετα μεταξύ τους. Γι’ αυτό και χρίζουν συνολικής διευθέτησης από ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο που θα αφορά όχι μόνο την επόμενη τετραετία αλλά και τα επόμενα 20 χρόνια.

 

Ο Δήμος Μετεώρων με τον Σωτήρη Παπαχρήστο δήμαρχο θα αγωνιστεί για να διασφαλίσει την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, με σεβασμό προς την ιερότητα του χώρου και το απαράμιλλο φυσικό κάλος. Προς όφελος των εκατομμυρίων επισκεπτών, της μοναστικής κοινότητας αλλά κυρίως προς όφελος όλων των πολιτών του Δήμου Μετεώρων, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Ο τουρισμός στα Μετέωρα μπορεί υπό προϋποθέσεις να καταστεί η γέφυρα για να περάσει ο Δήμος μας από το παρελθόν στο μέλλον και να μπει επιτέλους σε μια νέα πορεία ανάπτυξης και ευημερίας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.