Δήμος Μετεώρων: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

1 461

Η 27η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Για την Ελλάδα, ο κλάδος του τουρισμού αποτελεί τη βαριά βιομηχανία με σημαντική συμμετοχή στο ΑΕΠ, στην απασχόληση και την ανάπτυξη διαφόρων επαγγελμάτων που οφείλουν τη δραστηριότητά τους άμεσα και έμμεσα στον τουρισμό.

Η χώρα μας, όχι μόνο με το πρότυπο “Ήλιος και θάλασσα” αλλά ως κοιτίδα πολιτισμού παγκοσμίως και ως χώρα με πολυποίκιλη γεωγραφική μορφολογία που συμβάλει στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης.

Ο δήμος Μετεώρων ως ένας δήμος με ιδιαίτερη τουριστική ταυτότητα γιορτάζει αυτή την ημέρα με διεθνή παρουσία τιμώντας την περιοχή της Μεγάλης Ελλάδας (Magna Grecia)  Grecia Salentina όπου το ελληνικό στοιχείο παραμένει αναλλοίωτο και άξιος πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού.

Ο αντιδήμαρχος περιφερειακής ανάπτυξης Κερασοβίτης Βασίλειος και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου σε θεματα τουρισμού και οικονομικών Νικολογιάννης Σπύρος ήταν αποδέκτες θερμής υποδοχής στους δήμους Kalimera, Sternatia και Martano όπως επίσης και από το σύλλογο των ελληνόφωνων της περιοχής.

Από το γραφείο του Δημάρχου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
  1. Μαύρη Τουλίπα λέει

    Μια γύρα στην πόλη αρκεί …….

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.