Θαύμα διχάζει τους πιστούς – Η παρέμβαση του γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα έσωσε αεροπλάνο

Ατελείωτες αντιπαραθέσεις μεταξύ των πιστών έχει προκαλέσει μια ανάρτηση στο διαδίκτυο, 

0 447

Ατελείωτες αντιπαραθέσεις μεταξύ των πιστών έχει προκαλέσει μια ανάρτηση στο διαδίκτυο, 

Ατελείωτες αντιπαραθέσεις μεταξύ των πιστών έχει προκαλέσει μια ανάρτηση στο διαδίκτυο, η οποία κάνει λόγο για θαύμα του γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής πτήσης από τη Λάρνακα προς τη Χάιφα του Ισραήλ.

Την ανάρτηση, που έχει διχάσει όσους την είδαν, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι έχει γίνει viral, υπογράφει μια χρήστρια του YouΤube με το όνομα «Αννα Γρίβα», η οποία αναφέρει ότι στις 9 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της πρωινής πτήσης της TUS AIR, παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα, ενώ ο κυβερνήτης αισθάνθηκε λιποθυμική τάση, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός:

«…22 Εβραίοι επιβάτες πανικοβλήθηκαν και φώναζαν θα πεθάνουμε θα πεθάνουμε, εκτός ενός ορθόδοξου αρχιμανδρίτη από την Ναζαρέτ Πατήρ Ανδρέα ο οποίος έκανε ακλόνητος κομποσκοίνι λέγοντας την ευχή.

Τελειώνει αισίως η πτήση και ο πιλότος φιλά ευλαβικά το χέρι του Αρχιμανδρίτη και προφανώς ταραγμένος του ζητά με επιμονή να του πει ^ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ (ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ)^ του απαντά ο Αρχιμανδρίτης ^ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ!!!^ Ο πιλότος τα έχασε του λέει ^ΕΝΑΣ ΚΟΝΤΟΣ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΜΕ ΑΣΠΡΑ ΓΕΝΕΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ^. Τότε του δείχνει ο Αρχιμανδρίτης την φωτογραφία του γέροντα ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΦΙΛΟΘΕΪΤΗ ΚΑΙ ΝΥΝ ΑΡΙΖΟΝΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΕΝΕΙ ΕΚΘΑΜΒΟΣ Ο ΠΙΛΟΤΤΟΣ…» αναφέρεται στην ανάρτηση, της οποίας τη σύνταξη και την ορθογραφία διατηρούμε.

Ανακοίνωση

Η συντάκτρια της ανάρτησης περιγράφει μια θαυμαστή παρέμβαση του γέροντα Εφραίμ, που έχει ιδρύσει περίπου 20 μοναστήρια στις ΗΠΑ και είναι αμέτρητοι όσοι ζητούν να τον δουν από κοντά, στη Μονή του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα.

Το περιστατικό έχει αμφισβητηθεί από τη στιγμή που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο και διχάζει τους πιστούς, ενώ οι σκεπτικιστές το απορρίπτουν.

Πάντως, η εταιρία TUS AIR με ανακοίνωσή της είχε διαψεύσει περιστατικό με τεχνικό πρόβλημα στην πτήση Κύπρος – Ισραήλ. Η συζήτηση γύρω από το εάν έγινε ή όχι θαύμα έφτασε μέχρι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ο αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Αλεμε από τη Ναζαρέτ «…έχει λάβει απολυτήριον από το Ελληνορθόδοξον Πατριαρχείον Ιεροσολύμων και δεν ανήκει πλέον εις αυτό».

Πρόκειται για τον ιερέα που αναφέρεται ότι έδειξε στον πιλότο τη φωτογραφία του Αγιορείτη γέροντα. Ο γέροντας Εφραίμ έφυγε το 1979 από το Αγιον Ορος και, αφού πήγε στον Καναδά για λόγους υγείας, στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, όπου ίδρυσε πολλές μονές. Είναι πολλοί οι ορθόδοξοι που τον θεωρούν τον επόμενο άγιο Παΐσιο και χαρακτηρίζουν προφητείες πολλά από τα λεγόμενά του.

πηγή espresso.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.