Σημαντική η συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΞ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού Τρικάλων κ. Σωτήρης Φαμίσης, συνοδευόμενος από τον Επιστημονικό Σύμβουλο κ. Χρήστο Πετρέα,

0 255

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού Τρικάλων κ. Σωτήρης Φαμίσης, συνοδευόμενος από τον Επιστημονικό Σύμβουλο κ. Χρήστο Πετρέα,

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού Τρικάλων κ. Σωτήρης Φαμίσης, συνοδευόμενος από τον Επιστημονικό Σύμβουλο κ. Χρήστο Πετρέα, συμμετείχαν στην Αθήνα στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων – ΠΟΞ, στο Ξενοδοχείο Electra Metropolis.

Η ΠΟΞ, που είναι ο κύριος επαγγελματικός φορέας των Ελληνικών ξενοδοχείων, και στην οποία συμμετέχει η Ένωση του Νομού Τρικάλων, έχει σκοπό την εκπροσώπηση αλλά και την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που απασχολούν την επιχειρηματική δραστηριότητα των ξενοδοχείων. Η Συνέλευση είχε μεγάλη συμμετοχή, σχεδόν 150 εκπροσώπων των ξενοδοχειακών ενώσεων της Ελλάδος.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γιάννης Ρέτσος στην τοποθέτηση του, συναισθηματικά φορτισμένος, αναφέρθηκε στην υπευθυνότητα των συναδέλφων ξενοδόχων στην υποστήριξη του τομέα του τουρισμού, κρίσιμου για την Ελληνική οικονομία, και ευχαρίστησε όλους με τους οποίους συνεργάστηκε στις προηγούμενες δύο θητείες του, ενώ ευχήθηκε καλή δύναμη και δουλειά στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο.

Εκτός από τον καθιερωμένο απολογισμό δράσεων, που έκανε ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος κ. Αντώνιος Καμπουράκης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ρόδου, ενδιαφέρον ήταν ότι οι ομιλητές που έκαναν παρεμβάσεις επεσήμαναν την αποτελεσματικότητα του κλίματος συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου, όπως τα φορολογικά μέτρα και άλλες οικονομικές επιβαρύνσεις και την συνεχιζόμενη ανησυχία με τις χαμηλές οικονομικές αποδόσεις των ξενοδοχειακών μονάδων, παρά τις αυξήσεις αφίξεων.

Δεδομένου ότι η φετινή Γενική Συνέλευση περιλάμβανε και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, εκτός από την μεγάλη συμμετοχή υπήρξαν και πολλές επαφές μεταξύ των Μελών και συζητήσεις, ενώ όλοι οι υποψήφιοι στις σύντομες παρουσιάσεις τους, αναφέρθηκαν στις τουριστικές εξελίξεις, στην συμμετοχή του κλάδου στην οικονομία και στην ανάγκη να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα από την κρίση και τα μέτρα, που έχουν επηρεάσει τον κλάδο.
Ο Πρόεδρος και ο Επιστημονικός Σύμβουλος της Ένωσης είχαν πολλές επαφές και συναντήσεις επί θεμάτων που αφορούν τα τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες της περιοχής. Έτσι συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον κ. Γιώργο Ζαφείρη, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού Μαγνησίας, που έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του αεροδρομίου της Αγχιάλου ως πύλη εισόδου της ευρύτερης περιοχής, που μπορεί να φέρει πελάτες και για τα Μετέωρα και την περιοχή τους.
Επίσης συναντήθηκαν με την Κα Βαγγελιώ Ξυπτερά – Λάμπρου, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Πιερίας, συζητώντας κοινά θέματα προώθησης επισκέψεων σε θρησκευτικά μνημεία, και της δυνατότητας της προσέλκυσης των πολλών επισκεπτών της Πιερίας προς τον Νομό Τρικάλων και ειδικότερα τα Μετέωρα και την Καλαμπάκα.
Επαφές έγιναν με τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΠΟΞ και Πρόεδρο ΣΕΤΕ κ. Γιάννη Ρέτσο και τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, κ. Γιώργο Τσακίρη, με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιο, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Δράμας κ. Άγγελο Καλλία, σε θέματα ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, και με τον κ. Ευγένιο Βασιλικό, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού. Επίσης συζήτησαν για τον εισερχόμενο τουρισμό στα Ιόνια νησιά, που περιλαμβάνει και ενδιαφερόμενους για θρησκευτικό τουρισμό, με τον πλέον απερχόμενο και επί περισσότερα από 20 χρόνια Μέλος του ΔΣ της ΠΟΞ, πρώην Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Κεφαλλονιάς, κ. Σπύρο Γαλιατσάτο. Ο κ. Φαμίσης και ο κ. Πετρέας (που είναι από παλαιότερα γνωστός πολλών Προέδρων και εκπροσώπων ενώσεων, σε διάφορα μέρη της Ελλάδος), συμμετείχαν σε πολλά «πηγαδάκια» συζητήσεων, και ένα από τα συμπεράσματα είναι ότι χρειάζεται να αποκτήσει «πρόσωπο» και ο ξενοδόχος, ανεξάρτητα από την απαραίτητη αλλά και αναγνωριζόμενη προσπάθεια παροχής ποιοτικών υπηρεσιών.
Ακολούθησαν οι εκλογικές διαδικασίες, όπου συμμετείχαν και αρκετά νέα πρόσωπα, και μετά το πέρας των αρχαιρεσιών, εξελέγησαν, κατά σειρά ψήφων οι εξής:

ΤΑΣΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΣΒΥΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΣΟΥΛΟΥΝΙΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ
ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΟΛΛΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΞΥΠΤΕΡΑ- ΛΑΜΠΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΜΕΡΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΛΛΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Ως αναπληρωματικά Μέλη εξελέγησαν οι:
ΤΙΜΟΘΕΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα στις επόμενες ημέρες.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.