Στο πανεμπορικό συλλαλητήριο στην Αθήνα οι Θεσσαλοί Έμποροι – Συμμετοχή της Καλαμπάκας

Δεκάδες λεωφορεία από όλη την Ελλάδα θα αναχωρήσουν την πέμπτη το πρωί για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΣΕΕ στην Αθήνα.

0 105

Δεκάδες λεωφορεία από όλη την Ελλάδα θα αναχωρήσουν την πέμπτη το πρωί για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΣΕΕ στην Αθήνα.

Δεκάδες λεωφορεία από όλη την Ελλάδα θα αναχωρήσουν την πέμπτη το πρωί για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΣΕΕ στην Αθήνα. 

Το δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας αναφέρει τα εξής για την πανεμπορική απεργία της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου.

Αύριο Πέμπτη 18 Οκτωβρίου κλείνουμε τα μαγαζιά μας και συμμετέχουμε όλοι στο πανεμπορικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με δωρεάν μετακίνηση σε λεωφορεία που έχει ναυλώσει η ΕΣΕΕ για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στον Εμπορικό Σύλλογο της περιοχής μας ή στα τηλέφωνα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας (24310.30786 – 6973588864).

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια δεχόμαστε την πιο βάρβαρη και απροκάλυπτη επίθεση. Η βαθιά ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία απειλεί πλέον επικίνδυνα την εσωτερική συνοχή της κοινωνίας, μηδενίζει τα εισοδήματα μας και παγιώνει ένα έντονο κλίμα απαισιοδοξίας και εσωστρέφειας.

Πολλά καταστήματα αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο, ενώ όσοι συνάδελφοι κρατούν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους βλέπουν την ημερομηνία λήξης να πλησιάζει. Η κατάθλιψη έχει γίνει στοιχείο της καθημερινότητας μας, ενώ οι αυτοκτονίες πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο. Δυστυχώς, από πουθενά δεν φαίνεται διέξοδος στο άμεσο μέλλον.

Τα νέα μέτρα των 13,9 δις αποτελούν ουσιαστικά την ταφόπλακα για τις μικρές επιχειρήσεις. Οι κόκκινες γραμμές και οι προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης πάνε περίπατο και μόνο τους μέλημα είναι η εξυπηρέτηση των τοκογλύφων δανειστών μας.

Εντός μάλιστα του ήδη ασφυκτικού αυτού πλαισίου, οι πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για τα μέτρα που πρότεινε το Υπουργείο Οικονομικών και ειδικά η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με 35% από το πρώτο ευρώ, έχουν προκαλέσει, όπως είναι φυσικό, τεράστια αναστάτωση και οργή σε όλο τον εμπορικό κόσμο . Ουσιαστικά εξαφανίζεται και την παραμικρότερη προοπτική επιβίωσης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικής τάξης, που κατά τα άλλα αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας.

Αντί να τιμωρηθούν αυτοί που με τις πράξεις τους μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο, συγκαλύπτονται στις λίστες της ντροπής.

Η απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών που βιώνουμε την τελευταία τριετία έχει οδηγήσει την αγορά σε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” και είναι βέβαιο ότι σύντομα θα εξαναγκαστούμε σε παραίτηση και “παύση πληρωμών”. Όσοι μιλάνε συνεχώς για απαραίτητες θυσίες, αγνοούν ότι για λίγους μπορεί οι θυσίες να είναι διαχειρίσιμες αλλά για εμάς είναι η ίδια μας η ζωή.

Σε αυτή την θλιβερή προοπτική έχουμε χρέος να αντισταθούμε μαζικά και δυναμικά. Διαφορετικά η επίθεση που δεχόμαστε δε θα έχει τελειωμό, καθώς τα νέα μέτρα σίγουρα δε θα είναι και τα τελευταία.

Λέμε όχι στα μέτρα της ντροπής και της εξαθλίωσης.

ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Ε.Σ.Θ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.