Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Τρικάλων

«Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με συμμετοχή των πολιτών» και κεντρικό ομιλητή τον υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα

0 515

Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Τρικάλων, με επίσημο προσκεκλημένο και κεντρικό ομιλητή τον υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα και ομιλητές, στελέχη του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις σημαντικές δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί το Υπουργείο, αλλά και να θέσουν τα ερωτήματά και τα ζητήματα που τους απασχολούν σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Τρικαλινό Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση του στην διοργάνωση της ημερίδας, μαζί με όλα τα στελέχη του Υπουργείου, τόνισε ότι, « Το θέμα της ενέργειας είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα για όλες τις επιχειρήσεις αλλά και τα νοικοκυριά, τόσο σήμερα αλλά και στο μέλλον. Οι επιχειρήσεις αναζητούν λύσεις για την μείωση του ενεργειακού κόστους με την χρήση ΑΠΕ, μιας και είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη της ενεργειακής μετάβασης στην παραγωγική διαδικασία. Στη σημερινή ημερίδα θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε άμεσα για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για τις δράσεις που σχεδιάζει το Υπουργείο Ενέργειας καθώς και τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που δίνονται μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων του Υπουργείου.

 

Θέμα της ομιλίας του Υπουργού Ενέργειας  και Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα  ήταν η επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης και πως θα ενισχύσει την ενεργειακή ανταγωνιστικότητα της χώρας και θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για τη στήριξη της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, ενώ έκανε Ιδιαίτερη αναφορά στον πρώτο Εθνικό Κλιματικό Νόμο στην ιστορία της χώρας. Σύμφωνα με τον Τρικαλινό Υπουργό, «θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση σημαντικών προγραμμάτων για την ενεργειακή αναβάθμιση επιχειρήσεων, ενώ θα επιδοτήσουμε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για τη μείωση του ενεργειακού κόστους σε ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

 

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι χαιρετισμοί και σύντομες τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού καθώς και του Δημάρχου Τρικκαίων και Προέδρου ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

 

Ακολούθως, παρουσίασαν οι προσκεκλημένοι ομιλητές στην ημερίδα. Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου παρουσίασε το σχέδιο του υπουργείου για περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ μέχρι το 2030. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κύριος Αναστάσιος Μάνος παρουσίασε τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ στη Θεσσαλία και πιο αναλυτικά στην περιοχή των Τρικάλων. Ο Γενικός Διευθυντής Ενέργειας του ΥΠΕΝ κύριος Δημήτρης Τσαλέμης μίλησε για την αυτοπαραγωγή ενέργειας και τις ενεργειακές κοινότητες στο πλαίσιο της οδηγίας (EE) 2018/2001 και η Διευθύντρια του τομέα ενέργειας Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ κυρία Ιωάννα Νίκου παρουσίασε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα ΑΠΕ & Εξοικονόμησης Ενέργειας.

 

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης, ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Αλέκος Θεόδωρος, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Μαράβας Κωνσταντίνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Μπουτίνας Γιάννης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και σωματείων.

 

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες τις οποίες ακούσανε με προσοχή και απαντήσανε τόσο ο Υπουργός κ. Σκρέκας αλλά και τα στελέχη του Υπουργείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr