Νέκροι τέσσερις αξιωματικοί του Στρατού από πτώση ελικοπτερου – Από τα Τρίκαλα η τραυματισμένη επιβαίνουσα αξιωματικός

Επάνω σε καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ έπεσε και συνετρίβη στο Σαραντάπορο Ελασσόνας,

0 9

Επάνω σε καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ έπεσε και συνετρίβη στο Σαραντάπορο Ελασσόνας,

Επάνω σε καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ έπεσε και συνετρίβη στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, τις πρωινές ώρες σήμερα το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν αξιωματικοί του Στρατού και σκοτώθηκαν οι 4 από τους 5.

Όπως δήλωσε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ Βασίλειος Μπελεσιώτης, το μοιραίο ελικόπτερο τύπου Huey (UH-1H) της Αεροπορίας Στρατού ήταν συντηρημένο και με υπόλοιπα ωρών πτήσεως

Ο κ. Μπελεσιώτης ανέφερε επίσης ότι στην περιοχή την ώρα του δυστυχήματος υπήρχε περιορισμένη ορατότητα λόγω χαμηλής νέφωσης.

Η τραυματίας Βασιλική Πλεξίδα, Αρχιλοχίας, μηχανοσυνθέτης του ελικοπτέρου με καταγωγή από τα Τρίκαλα, έχει διακομιστεί στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες είναι εκτός κίνδυνου. Οι σοροί των τεσσάρων νεκρών αξιωματικών έχουν μεταφερθεί στη Λάρισα.

Το ελικόπτερο – που ανήκε στη βάση της αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Βόλου, είχε απογειωθεί από τη Λάρισα και κατευθυνόταν για επιτήρηση στα σύνορα στην περιοχή της Καστοριάς. Το σήμα του χάθηκε από τα ραντάρ στις 7.38 το πρωί.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί από δυνάμεις της αστυνομίας και συνεργεία της ΔΕΗ. Το στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από το χωριό Σαραντάπορο, στα σύνορα των νομών Λαρίσης και Κοζάνης, 70 με 100 μέτρα από τον επαρχιακό δρόμο Λάρισας – Κοζάνης.

Νεκροί είναι ο υποστράτηγος και υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς Ιωάννης Τζανιδάκης, ο Συνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Θωμάς Αδάμου, ο Ταγματάρχης Αεροπορίας Στρατού Δημοσθένης Γούλας και ο Υπολοχαγός Αεροπορίας Στρατού Κωνσταντίνος Χατζής.

Τραυματισμένη αλλά εκτός κινδύνου εντοπίστηκε η αρχιλοχίας Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα.

Πηγή: skai.gr – onlarissa.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.