Μήνυμα του Βουλευτή Τρικάλων Χρήστου Μαγκούφη για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με αναπηρία

Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με αναπηρία, η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί αφορμή για να έρθει στο προσκήνιο η διεκδίκηση ισότιμης θέσης στην κοινωνία, από μια ιδιαίτερη ομάδα πληθυσμού.

0 139

Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με αναπηρία, η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί αφορμή για να έρθει στο προσκήνιο η διεκδίκηση ισότιμης θέσης στην κοινωνία, από μια ιδιαίτερη ομάδα πληθυσμού. Είναι μια μέρα που μας δίνει την ευκαιρία να αναφερθούμε σε αυτούς τους συμπολίτες μας που χρειάζεται να αγωνίζονται και να μάχονται πολύ περισσότερο από όλους μας για μια καλύτερη διαβίωση. Η μέρα αυτή μας φέρνει σε επικοινωνία με το συναίσθημα και την ευαισθησία μας γιατί γνωρίζουμε καλά ότι τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα προσπαθούνε μέσα από μεγάλες αντιξοότητες να πετύχουν την ίση μεταχείριση, την καταπολέμηση του αποκλεισμού και την προστασία των δικαιωμάτων τους. Γιατί χρειάζεται πολλές φορές να δυσκολεύονται ακόμη και για το αυτονόητο : μια απλή βόλτα!

Θέλω, λοιπόν, να δηλώσω ότι στους αγώνες τους θα βρουν και εμένα προσωπικά, σαν άνθρωπο και βουλευτή αλλά και την κυβέρνηση στο πλάι τους. Ήδη,με το νομοσχέδιο που συζητάμε αυτές τις μέρες στη Βουλή δείξαμε ότι οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες έχουν ξεχωριστή σημασία στην κοινωνική μας πολιτική. Γι’ αυτό είμαι σίγουρος και δεσμεύομαι προσωπικά. Θα ήθελα να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου και το σύνολο της κοινωνίας να συμβάλλει ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία και να αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Πολίτες και Πολιτεία μαζί πρέπει να εργαστούμε ώστε να επιτύχουμε την άρση των διακρίσεων και των αποκλεισμών απέναντι σε συμπολίτες μας με αναπηρία και τελικά την ένταξή τους αξιοπρεπώς στην κοινωνία μας. Εξάλλου, ο τρόπος που μια κοινωνία φροντίζει και αντιμετωπίζει τους πιο αδύναμους είναι δείγμα της εξέλιξης και του πολιτισμού της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.