Το παραμυθένιο χωριό του Άι Βασίλη στην Καλαμπάκα

Πραγματοποιήθηκε χτες συνεδρίαση του Π.Ο.Δ.Κ. σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν εν όψει των Χριστουγέννων. Αποφασίστηκε αυτή τη χρονιά, τα Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά, ξεχωριστά, λουσμένα στο φως και τη μουσική.

0 199

Πραγματοποιήθηκε χτες συνεδρίαση του Π.Ο.Δ.Κ. σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν εν όψει των Χριστουγέννων. Αποφασίστηκε αυτή τη χρονιά, τα Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά, ξεχωριστά, λουσμένα στο φως και τη μουσική.

Πραγματοποιήθηκε χτες συνεδρίαση του Π.Ο.Δ.Κ. σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν εν όψει των Χριστουγέννων. Αποφασίστηκε αυτή τη χρονιά, τα Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά, ξεχωριστά, λουσμένα στο φως και τη μουσική. Η πόλη στολίζεται, μεταμορφώνεται και περιμένει κατοίκους και επισκέπτες να συμμετέχουν σε μια μοναδική γιορτή. Μια γιορτή που φέτος απλώνεται σε πολλά σημεία της πόλης, στα Δημοτικά Διαμερίσματα, στις πλατείες και τις γειτονιές.

Ο διάκοσμος τόσο της πόλης της Καλαμπάκας όσο και των Δημοτικών Διαμερισμάτων έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών. Φέτος όμως, εκτός από τα λαμπιόνα και τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα, περιμένει όλους μια ευχάριστη έκπληξη που σκοπό έχει να μαγέψει τα παιδιά και να ξαναδώσει στους ενήλικες το βλέμμα της παιδικής ξεγνοιασιάς.

Η πλατεία Ρήγα Φεραίου θα αποτελέσει τον πυρήνα του Χριστουγεννιάτικου σκηνικού εφόσον αποφασίστηκε να φιλοξενήσει το«Παραμυθένιο χωριό του Άι Βασίλη» για 15 ολόκληρες ημέρες! Πρόκειται για μια σκηνογραφική παραγωγή με ειδικές 3D πολυεστερικές κατασκευές πλαισιωμένες με ανάγλυφα και γλυπτά στοιχεία που μας μεταφέρουν σε μια Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη που μικροί και μεγάλοι κρύβουν στη φαντασία τους. Χιονισμένα βουνά πλαισιωμένα με έλατα και φωτισμένα με χιλιάδες Χριστουγεννιάτικες ψείρες, παραμυθένιες κατασκευές σε μικρές διαστάσεις από Χριστουγεννιάτικες κατοικίες, οικογένειες χιονανθρώπων,τάρανδοι και ελάφια στα βουνά με τα δάση και το έλκηθρο του Άι Βασίλη, θα πλαισιώσουν τη Χριστουγεννιάτικη Παραμυθοχώρα.

Αναλυτικά το «Παραμυθένιο χωριό του Άγιου Βασίλη» αποτελείται από τις πιο κάτω κατασκευές:

1) Το Εργαστήρι του Άγιου Βασίλη

2) Το Καμπαναριό με το ρολόι

3) Το εργαστήρι με τα ξωτικά

4) Ο κάδος με τα ξωτικά μια κατασκευή με τρία ξωτικά & 2 αρκουδάκια πλαισιωμένα με κάδους γεμάτους Χριστουγεννιάτικα δώρα

5) Ο Μανιταρόκηπος, μια κατασκευή με 4-5 πολύχρωμα μανιτάρια σε διαφορετικά ύψη.

Τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση θα συμπληρώνει όπως κάθε χρονιά η φάτνη, η οποία φέτος θα μας περιμένει όλους στην πλατεία Δημαρχείου.

Το εορταστικό σκηνικό του Δήμου θα πλαισιώνουν πλούσιες εκδηλώσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες. Ήδη ο Δήμος Καλαμπάκας συντονίζει προτάσεις και δράσεις με στόχο τον καλύτερο δυνατό εορτασμό των ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στοχεύοντας να οργανωθεί ένα πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων.Έτσι όλοι οι πολίτες, τα σχολεία και οι φορείς της πόλης θα μπορέσουν να συμμετέχουν στην εορταστική ατμόσφαιρα υλοποιώντας τις ιδέες τους χωρίς να αλληλοκαλύπτονται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.