Κώστας Φαμίσης – Το ΠΑΣΟΚ εγγυητής της κυβέρνησης συνευθύνης

ΦΙΛΕΣ και  ΦΙΛΟΙ η Ελλάδα έχει Κυβέρνηση και αυτό το μήνυμα θα μεταφερθεί εντός της εβδομάδος στο Eurogroup από τον καθηγητή κ. Ζανιά που θα μετάσχει ως απερχόμενος Υπουργός Οικονομικών.

0 301

ΦΙΛΕΣ και  ΦΙΛΟΙ η Ελλάδα έχει Κυβέρνηση και αυτό το μήνυμα θα μεταφερθεί εντός της εβδομάδος στο Eurogroup από τον καθηγητή κ. Ζανιά που θα μετάσχει ως απερχόμενος Υπουργός Οικονομικών.

ΦΙΛΕΣ και  ΦΙΛΟΙ η Ελλάδα έχει Κυβέρνηση και αυτό το μήνυμα θα μεταφερθεί εντός της εβδομάδος στο Eurogroup από τον καθηγητή κ. Ζανιά που θα μετάσχει ως απερχόμενος Υπουργός Οικονομικών.

Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορούσε  να είναι ο καταλύτης και ο εγγυητής για τον σχηματισμό μιας  νέας  κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης. « Μία κυβέρνηση, άσο  κακή και αν είναι , δεν είναι ποτέ χειρότερη από την  αναρχία ». Δημοσθένης.

Στις 19 Ιουνίου 2012 ο  κ  Βενιζέλος, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  δήλωσε  ότι δεν θα ακολουθήσει τις πρακτικές των άλλων κομμάτων . Δεν θα είναι συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση. Θα στηρίξει την κυβέρνηση ειλικρινά. Και θα μετάσχει σε αυτήν με τρόπο που είναι ο πιο ωφέλιμος για την αποτελεσματική λειτουργία  και την αξιοπιστία της,  απέναντι στην ελληνική κοινωνία.: « Η κοινωνία  μας υπηρετεί, αλλά  πρέπει να την υπηρετούμε κι  εμείς » Φερνάντο  Σάμπατερ.

Σε αυτή την τόσο κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία οφείλουμε να επαναφέρουμε τη λογική και την υπευθυνότητα στον δημόσιο διάλογο αποφεύγοντας δημαγωγίες και λαϊκισμούς, δήλωνε ο κ. Βενιζέλος. « Η αλήθεια πρέπει να λέγεται με απλά λόγια » Αισχύλος.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν  το μόνο κόμμα που είχε  προτάσσει το εθνικό συμφέρον και δήλωνε  ο κ. Βενιζέλος ότι δεν πρέπει  η οικονομική και κοινωνική κρίση να γίνει και πολιτική κρίση. Τι σημαίνει αυτό:

 Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας  ότι η εποχή που ζούμε χαρακτηρίζεται από την  πιο ριζοσπαστική μεταβολή που γνώρισε ποτέ το κοινωνικό και οικονομικό μας σύστημα στην διάρκεια του τελευταίου αιώνα. Ζούμε  τη μετάβαση από το πεδίο της εμπορικής  και βιομηχανικής αγοράς, στο σύμπαν της ψηφιακής  τεχνολογίας  της παγκόσμιας ανάπτυξης και των πολυεθνικών εταιρειών. Η εργατική τάξη μεταμορφώνεται  και αναβαθμίζεται  κάτω από τις νέες τεχνολογίες, δημιουργείται μια μεγάλη τάξη  μισθωτών που καλύπτει το 60 % περίπου του ενεργού πληθυσμού, των σύγχρονων κοινωνιών. Παραδοσιακές κοινωνικές ομάδες, των μικρομεσαίων  επιχειρήσεων και  βιομηχανιών πλήττονται δραματικά. Αστικές τάξεις των μικροεπαγγελματιών και επιστημόνων υποχωρούν οικονομικά  και   ο αγροτικός τομέας υφίσταται  ριζικές αλλαγές.

Το ΠΑΣΟΚ,  με απόλυτη σαφήνεια  είπε  την αλήθεια για την κατάσταση που βρίσκονταν η χώρα  μας. Τους τρεις μήνες της μακράς και διπλής προεκλογικής περιόδου, με τη χώρα ουσιαστικά ακυβέρνητη, η κατάσταση επιδεινώθηκε. Και αυτό αποβαίνει δυστυχώς  πάντα, σε βάρος των πιο αδύνατων οικονομικά χωρών

Η Ελληνική  κοινωνία αλλάζει, οι ρυθμοί ζωής και οι οικονομικές απαιτήσεις  των ανθρώπων  διαφοροποιούνται. Μια καινούργια  παγκόσμια  οικονομική κουλτούρα και λογική γεννιέται, εξ’ αιτίας της αλληλεξάρτησης των ανοιχτών οικονομιών των κρατών του πλανήτη μας .(πηγη: εφημερίδα  Le Monde,’ Ερικ  ΄Ιγκρέλεβιτς)

Σήμερα κτίζεται ένας  παγκοσμιοποιημένος  κόσμος, που στηρίζεται σε ισχυρά οικονομικά κέντρα και στην εκμετάλλευση των αδυνάτων.

Ο νέος αυτός κόσμος χαρακτηρίζεται από την ανεργία την φτώχια, την αδικία και τις ανισότητες. « η φτώχεια και η ανέχεια είναι η αιτία της βίας και της επανάστασης»  έλεγε ο Αριστοτέλης. 

Την τελευταία εικοσαετία οι βόρειες  χώρες της Ευρωπαϊκής  Ένωσης έχουν γίνει πλουσιότερες κατά 50 %- 70 %  περίπου, σε αντίθεση με τις νότιες χώρες, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία που αντιμετωπίζουν  οικονομικό πρόβλημα.

Αυτός που τόλμησε να πει στην κ. Μέρκελ  τον κ. Σαρκοζί και τον κ. Ολάν  ότι ο ελληνικός λαός δικαιούται να έχει γνώμη, χωρίς να λάβει υπόψη του το πολιτικό κόστος  είναι ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος θεωρείται  από τους Ευρωπαίους ηγέτες, αξιόπιστος συνομιλητής. «Το θέλω είναι δύναμη ». Γερμανική παροιμία.

Το ΠΑΣΟΚ  εξασφάλισε την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης με τους Ευρωπαίους. Μπορεί να μετέχει η Ελλάδα ενεργά, ως ισότιμο μέλος , στις εξελίξεις της  σύγχρονης  Ευρωπαϊκής ανάπτυξης.  « Πάνω στην ελπίδα πρέπει οι σώφρονες πολίτες  να στηρίζουν τη ζωή τους » Ευριπίδης.

Το ΠΑΣΟΚ  στηρίζει ως εγγυητής  και επιμένει   στη διασφάλιση της τετραετούς  κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για τους  Έλληνες. Υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.