Κορονοϊός: Στους 28 οι νεκροί στην Ελλάδα – 74 νέα κρούσματα, 966 συνολικά

0 760

Στους 28 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (27/3) ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Στο μεταξύ 74 είναι τα νέα κρούσματα και συνολικά 966. Ακόμη 66 συμπολίτες μας συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ 65 είναι διασωληνωμένοι. Παράλληλα 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Επιπλέον χαρακτήρισε ως ευχάριστο νέο το γεγονός ότι η μητέρα που γέννησε και βρέθηκε θετική στον ιό πήρε εξιτήριο, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε Ιταλό ασθενή ηλικίας 101 ετών ο οποίος νόσησε, νοσηλεύτηκε και πήρε εξιτήριο. Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος η υπερήλικας γεννήθηκε το 1919 κατά τη διάρκεια της ισπανικής γρίπης.

Επίσης ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι από την έναρξη της επιδημίας μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 13.477 διαγνωστικά τεστ.

Ο πόλεμος συνεχίζεται, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας. «Μία από αυτές τις νίκες είναι ό,τι 4 έχουν αποσωληνωθεί και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση» συνέχισε. Αναφερόμενος στην ηλικία τους είπε ότι ήταν ηλικίας από 52 ως 67 ετών, ενώ οι δύο από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα προβλήματα υγείας.

«Να επιστήσω την προσοχή σε ανθρώπους που επιστρέφουν από χώρες με υψηλό αριθμό νοσούντων, να μπουν σε αυστηρή καραντίνα» συμπλήρωσε. «Τα ειδικά τεστ αντισωμάτων δεν συστήνεται να χρησιμοποιηθούν από το γενικό κοινό και δεν είναι διαγνωστικά της νόσου» υπογράμμισε ακόμη ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Ένα αρνητικό τεστ στην οξεία φάση της νόσου, σε έναν άνθρωπο με ήπια συμπτώματα μπορεί να δώσει και το λάθος μήνυμα. Μπορεί κάλλιστα να έχει τη νόσο κανείς με αρνητικό τέτοιο τεστ» τόνισε.

Τα πιο αξιόπιστα είναι τα μοριακά τεστ

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο «τα πιο αξιόπιστα είναι τα μοριακά που προκρίνονται από τους φορείς και πραγματοποιούνται σε όλες τις χώρες. Τα τεστ αντισωμάτων δεν είναι για αυτή τη φάση της πανδημίας. Οι Αρχές θα αξιολογήσουν την αξιοπιστία αυτών των τεστ στο μέλλον».

Αναφερόμενος στην κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για βαριές περιπτώσεις είπε πως είναι η ριτοναβίρη, όταν είναι διαθέσιμη, η χλωροκίνη που υπάρχει σε άφθονες ποσότητες στη χώρα. «Θα χρησιμοποιηθούν και φάρμακα που έχουν καρδιοπροστατευτικό μηχανισμό σε κάποιους ασθενείς» ανέφερε ακόμη, εξηγώντας πως η ασθένεια φαίνεται πως πλήττει το καρδιαγγειακό σύστημα.

Στη συνέχεια ο κ. Τσιόδρας είπε ότι υπάρχουν εφιαλτικά σενάρια που κάνουν λόγο ακόμα και για 40 εκατ. θανάτους παγκοσμίως.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr