Καθήλωσε το ακροατήριο ο Καλαμπακιώτης γιατρός Χρίστος Λιάπης με την αποχαιρετιστήρια ομιλία του ως απερχόμενος Γενικός Γραμματέας της ΕΕΕΨ

Καθήλωσε το ακροατήριο, ο δικός μας γιατρός και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD,

0 263

Καθήλωσε το ακροατήριο, ο δικός μας γιατρός και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD,

Καθήλωσε το ακροατήριο, ο δικός μας γιατρός και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD,  όχι μόνον με τις επιστημονικές του παρουσιάσεις και παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της 30ης Διημερίδας Ειδικευομένων Ψυχιατρικής που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λίμνη Πλαστήρα, αλλά και με την αποχαιρετιστήρια ομιλία που απηύθυνε στους συναδέλφους του ειδικευόμενους Ψυχιάτρους και Παιδοψυχιάτρους, ως απερχόμενος Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Ειδικευομένων Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής, μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΕΨ.

Ο Δρ Λιάπης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

“Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλες και όλους, την καθεμία και τον καθέναν σας ξεχωριστά, για την τιμή και την εμπιστοσύνη που επιφυλάξατε στο πρόσωπό μου, τόσο εκλέγοντάς με, όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Αν ήταν να διαλέξω μία μόνον στιγμή από ολόκληρη τη θητεία μου ως Γενικού Γραμματέα θα επέλεγα τη στιγμή που κατορθώσαμε να θεσπίσουμε νομοθετικά την άνευ θεσμικού ή χρονολογικού περιορισμού παράταση των εργασιακών σχέσεων των συναδέλφων που ολοκληρώνουν την ειδίκευσή τους, στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, μέχρι την πρόσληψη των αντικαταστατών τους. Δώσαμε έτσι πολύτιμες οικονομικές ανάσες σε νέους γιατρούς και στις οικογένειές τους, αντιμετωπίζοντας, παράλληλα και τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού των Νοσοκομείων που κινδύνευαν κυριολεκτικά να αδειάσουν από ειδικευόμενους. Και αναφέρομαι σε μια διάταξη που ευεργέτησε το σύνολο των ειδικοτήτων και των νοσοκομείων της Ελλάδος, όχι μόνον τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και τους περατώσαντες την ειδίκευση στην Ψυχιατρική.

Με βαθύτατη εκτίμηση για την ευγένεια και το πνεύμα συνεργασίας όλων σας και ιδιαίτερα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ήθελα να αναλάβω προσωπικά, ως απερχόμενος Γενικός Γραμματέας το σύνολο της ευθύνης για οποιαδήποτε οργανωτική αβελτηρία ή αστοχία και να απαλλάξω από την ευθύνη αυτή τους συνεργάτες μου, τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μας έλαχε ο κλήρος να υπηρετήσουμε την Ένωση των Ειδικευομένων σε καιρούς δύσκολους για νέους γιατρούς. Σε καιρούς κρίσης και όχι ευημερίας, για όλους μας και για την πατρίδα. Για τέτοιες στιγμές, που η συγκίνηση αναμειγνύεται με την αίσθηση της ευσυνείδητης επιτελέσεως του θεσμικού και συναδελφικού καθήκοντος, δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο αποχαιρετισμού από τη λιτότητα και την καθαρότητα ενός παλιού ιαπωνικού ποιήματος: “Το πράσινο χορτάρι πεθαίνει χωρίς να περιμένει το φθινόπωρο, αλλά θα ανθίσει ξανά με την άνοιξη της πατρίδας”.

Με τις σκέψεις αυτές σας ευχαριστώ και σας αποχαιρετώ”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.