Κατερίνα Παπακώστα – Ο αρχαιολογικός χώρος της Πέλιννας να αναδειχθεί ως νέα πολιτιστική κοιτίδα για τον Νομό μας

0 295

Το Πετρόπορο Φαρκαδόνας και τις ανασκαφές, που πραγματοποιούνται για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Πέλιννας και του ελληνιστικού τύμβου Πετρόπορου, επισκέφθηκε εχθές, η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.

 

Η Βουλευτής ενημερώθηκε για την πορεία των ανασκαφών και τις εργασίες που πραγματοποιούνται για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων Κρυσταλλία Μαντζανά. Μάλιστα, ξεναγήθηκε στον χώρο, όπου σπουδαία ευρήματα αποκαλύπτουν μια ολόκληρη αρχαία πολιτεία, η οποία περιβάλλεται από τείχη, που έχουν επιβλητική μορφή, ενώ εντυπωσιακά επίσης, είναι τα δημόσια κτήρια και οι αρχαίοι δρόμοι.

 

Η κα. Παπακώστα τόνισε την σπουδαιότητα του εγχειρήματος, που η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φως και επεσήμανε πως ένταξη του όλου εγχειρήματος στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020, προϋπολογισμού 1.692.500 ευρώ, είναι μεγάλης σημασίας για την ανάδειξη μιας νέας πολιτιστικής κοιτίδας στον Νομό μας, αλλά και για τα οφέλη που μπορεί να προσδώσει στην περιοχή, με την επισκεψιμότητα που θα έχει ως αρχαιολογικός χώρος.

 

Τέλος, για την περαιτέρω ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου η Βουλευτής δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε συζήτηση του θέματος με την Υπουργό Πολιτισμού κα.  Μενδώνη, το αμέσως προσεχές διάστημα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.