Κάλεσμα της Ένωσης ΕΒΕ Καλαμπάκας στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 30 Μαϊου

Συνάδελφοι η Ένωση ΕΒΕ Καλαμπάκας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση

0 159

Συνάδελφοι η Ένωση ΕΒΕ Καλαμπάκας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση  την Τετάρτη 10πμ στην Κεντρική πλατεία Τρικάλων, μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία και την αγωνιζόμενη φτωχή αγροτιά.

Κόντρα στην ηγεσία της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ, που καλεί σε παρεϊστικη συγκέντρωση κάτω απ’ τα γραφεία της, υπονομεύοντας στην πράξη τις κινητοποιήσεις που οι ίδιοι εξήγγειλαν στα πλαίσια της «κοινωνικής συμμαχίας».

Προβάλλουν ένα πλαίσιο αιτημάτων που καμία σχέση δεν έχει με τα προβλήματα των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων που πνίγονται στα χρέη και απειλούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Απέναντι στην «κοινωνική συμμαχία» του συμβιβασμού και της υποταγής στο μεγάλο κεφάλαιο και την κυβέρνηση που το υπηρετεί, προτάσσουμε την πραγματική κοινωνική συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών με το κοινό πλαίσιο πάλης, όπως αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη των σωματείων στις 16 Μάη για την οργάνωση της απεργίας.

Αγωνιζόμαστε για :
Μονομερή ολοσχερή διαγραφή του χρέους, για την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων με Ε.Ε, ΔΝΤ, ΕΚΤ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Μόνιμη και πλήρη εργασία για όλους, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Κανείς να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία και Ασφάλεια στη δουλειά, μέτρα προστασίας της μητρότητας, καμία απόλυση εγκύου εργαζόμενης.

Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα της ανεργίας. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, φυσικού αερίου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους. Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους.
Απαγόρευση πλειστηριασμών για τις εργατικές-λαικές οικογένειες. Κατάργηση του νόμου που απελευθερώνει τις κατασχέσεις για χρέη προς τις τράπεζες και το δημόσιο ακόμα για 500 ευρώ. Να ψηφιστεί τώρα νόμος που θα προστατεύει πλήρως την κύρια κατοικία.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Όχι στη νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου. Ατομικό αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο +5.000 για κάθε παιδί. Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων και κάλυψη των απωλειών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Να μην εφαρμοσθεί και να καταργηθεί ο νόμος «Κατρούγκαλου». Να μην γίνει ο επανυπολογισμός στις συντάξεις, να μην καταργηθεί η προσωπική διαφορά, να αποδοθούν χωρίς καθυστερήσεις, αιτήσεις και προαπαιτούμενα τα παρακρατηθέντα ποσά. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, να μην ξεπερνούν τα 60 έτη για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, ενώ για όσους είναι στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τα 55 και 50 αντίστοιχα.
Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις στους εργαζόμενους με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.
Να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, κλπ) στα δημόσια νοσοκομεία, Κ.Υ, εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επικουρικών, αναπληρωτών. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
Να λειτουργήσουν κανονικά τα δημόσια νοσοκομεία, κλινικές τους που υπολειτουργούν ή έκλεισαν λόγω περικοπών. Άμεσες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στο ΕΚΑΒ, σε κοινωνικές δομές και ιδρύματα πρόνοιας.
Κατάργηση των περικοπών και των πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, στα φάρμακα, στα εμβόλια, στις φυσικοθεραπείες και στις ιατρικές επισκέψεις. Επαναφορά του επιδόματος τοκετού, χωρίς προϋποθέσεις. Να παρέχονται σε όλους δωρεάν με χρηματοδότηση από το κράτος, με επιστημονικά και όχι λογιστικά κριτήρια. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση. Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους σπουδαστές-φοιτητές σε σύγχρονες ασφαλείς εστίες.
Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Να πάψει η Ελλάδα να πληρώνει τα 4 δις. ευρώ ετησίως στο ΝΑΤΟ και να δίνονται αυτά για την Κοινωνική Ασφάλιση, την υγεία και την παιδεία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10πμ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.