Καλαμπάκα – Στα άκρα καταστηματάρχες των οδών Κονδύλη και 28ης Οκτωβρίου

Στα άκρα έχει φθάσει η κατάσταση μεταξύ επαγγελματιών δυο δρόμων που τέμνονται στην Καλαμπάκα.

0 204

Στα άκρα έχει φθάσει η κατάσταση μεταξύ επαγγελματιών δυο δρόμων που τέμνονται στην Καλαμπάκα.

Odos VlahavaΣτα άκρα έχει φθάσει η κατάσταση μεταξύ επαγγελματιών δυο δρόμων που τέμνονται στην Καλαμπάκα.
Αναμφισβήτητα πρόκειται για δυο δρόμους από τους πιο εμπορικούς στην πόλη και για τον λόγο αυτό η θίξη των συμφερόντων (κατά την άποψή τους) αποτελεί αιτία όξυνσης και διαμάχης.
Με αίτησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης καταστηματάρχες της οδού Βλαχάβας (στην άκρη πλησίον του Δημαρχείου), ζητούσαν να αφαιρεθεί πινακίδα επί της οδού 28ης Οκτωβρίου (πλησίων αυτής) που απαγορεύει την στάση και την στάθμευση στον συγκεκριμένο χώρο.
Θεωρούν ότι η πινακίδα θα πρέπει να απομακρυνθεί και να επιτρέπεται να σταθμεύουν ή τουλάχιστον να σταματούν για λίγο πελάτες των καταστημάτων τους.
Ρίχνουν την ευθύνη στην νυν Δημοτική Αρχή που τηρεί αυστηρά την επισήμανση και βεβαιώνει παραβάσεις (Δημοτική Αστυνομία) για στάση ολίγων λεπτών.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του τζίρου των καταστημάτων τους και την περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματος τους σε μια εποχή που τα πράγματα είναι ήδη δύσκολα.
Από την άλλη πλευρά καταστηματάρχες της οδού 28ης Οκτωβρίου θεωρούν πως καλώς έχει τοποθετηθεί η πινακίδα που απαγορεύει την στάθμευση αυτοκινήτων μπροστά από τα καταστήματά τους.
Θεωρούν πως όλα είναι νόμιμα και πρέπει να συνεχίζεται να εφαρμόζεται ο Νόμος.
Καταγγέλλουν τους συναδέλφους τους που θέλουν να φύγει η σήμανση ότι προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις καθ’ ότι επιθυμούν στον χώρο αυτό να παρκάρουν τα δικά τους οχήματα.
Στην μέση της διαμάχης η Δημοτική Αρχή δια του υπεύθυνου Αντιδημάρχου Θεοδώρου Αλέκου.
Ο κ. Αλέκος δέχεται τα πυρά καθ’ ότι είναι πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας.
Ο κ. Αλέκος ανέφερε στην στήλη μας ότι η Δημοτική Αρχή δεν τοποθέτησε την συγκεκριμένη πινακίδα αλλά την «βρήκε» στον χώρο αφού έχει πάνω από 10 χρόνια. Απλώς εφήρμοσε τον Νόμο.
Παρέμβαση έκανε και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας που για να ηρεμήσει λίγο την κατάσταση είπε πως το θέμα θα επανεξεταστεί αφού η Δημοτική Αρχή ετοιμάζει ολοκληρωμένη παρέμβαση για το κυκλοφοριακό της πόλης.
Τον συγκεκριμένο χώρο προσανατολίζεται να τον μετατρέψει σε πεζόδρομο.

 

Πηγή: Η ΕΡΕΥΝΑ – Βαγγέλης Γκιάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.