Καλαμπάκα – Εκδήλωση για τις Λαζαρίνες

Ο Ο.Π.Ε.Τ.Α.Κ. και συγκεκριμένα τα τμήματα α) Βιβλιοθήκη, β) Μουσική Σχολή, γ) Χορευτικά τμήματα στην προσπάθεια να διατηρούν ζωντανή την παράδοση και το έθιμο του Λαζάρου, διοργανώνουν εκδήλωση για τις λαζαρίνες της πόλης μας.

0 144

Ο Ο.Π.Ε.Τ.Α.Κ. και συγκεκριμένα τα τμήματα α) Βιβλιοθήκη, β) Μουσική Σχολή, γ) Χορευτικά τμήματα στην προσπάθεια να διατηρούν ζωντανή την παράδοση και το έθιμο του Λαζάρου, διοργανώνουν εκδήλωση για τις λαζαρίνες της πόλης μας. Ο Ο.Π.Ε.Τ.Α.Κ. και συγκεκριμένα τα τμήματα α) Βιβλιοθήκη, β) Μουσική Σχολή, γ) Χορευτικά τμήματα στην προσπάθεια να διατηρούν ζωντανή την παράδοση και το έθιμο του Λαζάρου, διοργανώνουν εκδήλωση για τις λαζαρίνες της πόλης μας. Τα Λαζαροτράγουδα που αναγράφηκαν και ηχογραφήθηκαν ( σε μια πρώτη προσπάθεια συλλογής και καταγραφής τους), μοιράστηκαν στα σχολεία και μαθαίνονται μέσα στα σχολεία, με την συμβουλή της Σχολικής Συμβούλου 4ης Εκπαιδ. Περιφ. Τρικάλων κας Μαρίας Πετρίδη.
Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, και ώρα 6 έως 8 μ.μ. στο χώρο του Μουσείου, Πατριάρχου Δημητρίου θα γίνει στολισμός καλαθιών. Καλούμε όλες τις λαζαρίνες να φέρουν τα καλάθια τους και τα λουλούδια τους για να βοηθηθούν από μεγαλύτερες γυναίκες για τον στολισμό αυτών.
Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 και ώρα 11.30 π. μ, στην πλατεία του Δημαρχείου θα γίνει συγκέντρωση όλων των Λαζαρίνων για να τραγουδήσουν διάφορα Λαζαροτράγουδα της περιοχής μας.
Θα βραβευτούν τα τρία καλύτερα στολισμένα καλάθια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.