Και άλλη νέα εγκατάλειψη κυνηγόσκυλου στη Διάβα

0 343

Σήμερα , γύρω στη 13:00, επικοινώνησαν τηλεφωνικώς κάτοικοι του χωριού Διάβας με εθελοντή της ομάδας και ανέφεραν νέα εγκατάλειψη κυνηγόσκυλου στην περιοχή “Αλώνια “και συγκεκριμένα στη διασταύρωση στο γήπεδο. Επιβεβαιωθηκε από 2 εθελοντές ότι υπάρχει ένα καινούριο κυνηγόσκυλο που πηγαίνει στις αυλές κατοίκων και δείχνει να είναι στα χαμένα… εάν κάποιος το έχει χάσει ας επικοινωνήσει με την ομάδα εθελοντών.

Αν πράγματι ,όπως ανέφεραν δύο κάτοικοι του χωριού ,πρόκειται για εγκατάλειψη, θα πρέπει να συγκεντρωθουν πληροφορίες για να κινηθεί κάποια νόμιμη διαδικασία.

Ως ομάδα εθελοντών αδέσποτων, στη Διάβα τα περιστατικά εγκατάλειψης σημειώνουν ρεκόρ. Έχει διαπιστωθεί πως υπάρχουν κτηνοτρόφοι, κυνηγοί και ιδιοκτήτες, συνειδητοποιημένοι που γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ζώα που έχουν υπό την ιδιοκτησία τους και τα φροντίζουν με το παραπάνω . Υπάρχουν όμως και κάποιοι ασυνείδητοι που αντιμετωπίζουν τα σκυλιά ως εργαλεία με αποτέλεσμα , όταν αυτά αρρωσταίνουν ή δεν μπορούν να κυνηγήσουν τα εγκαταλείπουν . Η εγκατάλειψη είναι ποινικό άδικημα και τιμωρείται αυστηρά.

Όποιος δεν μπορεί να φροντίσει το ζώο του, είναι προτιμότερο να επικοινωνήσει με την ομάδα μας προκειμένου να βρεθεί μια δίκαιη λύση για το κάθε ζώο. Όποιος γνωρίσει περισσότερα να επικοινωνήσει και θα τηρηθεί όπως πάντα το απόρρητο.

Για ακόμα μια φορά νιώθουμε ανεπαρκείς ως άνθρωποι και φερόμαστε εγκληματικά εις βάρος μιας μικρής κοινωνίας γεμίζοντας την άρρωστα και σκελετωμένα ζωάκια.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr