Γιάννης Παπαμιχαήλ: Μείζον θέμα η προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών του Δήμου Μετεώρων

0 602

Αύριο και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής θα
θέσω πρώτο και μείζον θέμα την προστασία της δημόσιας υγείας η οποία είναι απόλυτη προτεραιότητα για να προστατεύσουμε την περιοχή των Μετεώρων, λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα με δεδομένο ότι όλος ο πλανήτης πλήττεται από τον Κορονοϊό ( COVID-19 ).

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του Κορονοϊού 25 Φεβρουαρίου 2020 – Τεύχος Πρώτο – Αρ. Φύλλου 42 είναι σαφής.

Η καθημερινή επισκεψιμότητα έστω και μικρή ( αυτή την εποχή ) από τουρίστες από όλο τον κόσμο μας αναγκάζει να εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα του πρωτόκολλου ασφαλείας.

Θα ζητήσω από τον ∆ήμαρχο Μετεώρων την ανάληψη άμεσης πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση του Κορονοϊόυ ( COVID-19 ), ειδικά των επισκεπτών οι οποίοι καθημερινά φθάνουν για να επισκεφτούν τα Μετέωρα από διάφορες χώρες ανά τον κόσμο ως ζήτημα υψηλού κινδύνου.

Αφουγκράζοντας και βλέποντας την Αμερική και την Ιταλία να κλείνουν τα σύνορα τους , η Ιερά Σύνοδος να απαγορεύει τις Ιερές Μητροπόλεις της εκκλησίας της Ελλάδος να είναι ανοιχτές ( ΣΕ 1 ώρα την ημέρα ), θεωρώ υποχρέωση μου να τεθεί ως πρώτο θέμα προς συζήτηση αύριο στις 1 το μεσημέρι. Πρέπει όλοι μαζί να περιορίσουμε τις συνέπειες και πρέπει να δράσουμε νωρίτερα από όσο χρειάζεται. Η πίστη που χρειάζεται τώρα είναι να ξεπεράσουμε την κρίση αρκεί όλοι να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των ειδικών. Αν όλοι σεβαστούμε τους κανόνες αυτούς θα βγούμε πιο γρήγορα από την κατάσταση συναγερμού.

Τέλος ας μείνουμε μακριά σήμερα για να μπορούμε να αγκαλιαζόμαστε με όλους αύριο. ( Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε )

Γιάννης Παπαμιχαήλ
Συνδυασμός Ανάπτυξη Τώρα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.