Ενημέρωση της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων από τον Λεωνίδα Στεργίου για «Ενέργειες του Δήμου Μετεώρων για τα επικίνδυνα και προς κατεδάφιση κτήρια»

0 570

Στις 25-1-2022 διάβασα το δελτίο τύπου του δήμου «Ενέργειες του Δήμου Μετεώρων για τα επικίνδυνα και προς κατεδάφιση κτήρια» στο οποίο μεταξύ των άλλων αναφέρουν:

«Η Δημοτική Αρχή κατανοώντας τη δυσκολία του συγκεκριμένου προβλήματος, πράττοντας από τη μεριά της όλες τις σύννομες ενέργειες, βρίσκεται συνεχώς σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές για να παράσχει στους δημότες τις καλύτερες υπηρεσίες».

Με δεδομένο ότι η δημοτική αρχή λειτουργεί με προχειρότητα, επικοινώνησα με την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων στο Βόλο. Η ερώτηση μου ήταν, αν ο δήμος τους είχε ενημερώσει.

Μου είπαν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση από τον δήμο και ότι ο δήμος δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε καμία ενέργεια χωρίς την άδειά τους.

Μου ζήτησαν να στείλω επώνυμη ενημερωτική επιστολή – καταγγελία προκειμένου να γίνει αυτοψία από την υπηρεσία τους. Το οποίο ο ενεργός πολίτης το έπραξα.

Θα ήθελα να προσθέσω στον παλιό οικισμό του Καστρακίου αρκετά κτήρια είναι χαρακτηρισμένα διατηρητέα.

 

Λεωνίδας Στεργίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.