Καιρός Καλαμπάκας: Θα χιονιστεί επιτέλους η πόλη μας; – Του Ευθύμιου Τζιλήνα

0 3,858

Καθώς βλέπουμε καιρικά συστήματα να περνάνε αριστερά  και δεξιά, να πέφτει χιόνι ακόμα και σε περιοχές που είχε να χιονίσει ίσως  και  40 χρόνια, μας  βγαίνει από τα εσώψυχα μας η απορία: Θα χιονίσει επιτέλους στην πόλη μας;

Αυτό που βλέπαμε πριν κάποια χρόνια τόσο συχνά , θα μπορέσουμε να το χαρούμε;

Κάτι λοιπόν αχνοφαίνεται για το Σάββατο 29 Ιανουαρίου από τις πρωινές ώρες ως και το μεσημέρι

Στο χάρτη επιφανείας του Αγγλικού μοντέλου καιρού

Βλέπουμε το χαμηλό που θα μας δώσει τα φαινόμενα στην περιοχή μας που κατά μεγάλο ποσοστό θα είναι χιόνι τουλάχιστον σε όλο τον δήμο Μετεώρων καθώς από τα όρια του δήμου μας και κάτω μάλλον θα έχουμε βροχή η χιονόνερο.

Η παγωνιά από αύριο θα μας αφήσει και δεν έχουμε τις χαμηλές θερμοκρασίες των ημερών που περάσανε. Ακόμη και στην ώρα της χιονόπτωσης δεν περιμένουμε  θερμοκρασίες κάτω του μηδενός , ενώ και οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.  Σύμφωνα με το καναδέζικο μοντέλου καιρού GEM  και πάντα βλέποντας τους ανέμους στα 850hpa  έντονη χιονόπτωση στην περιοχή μας  θα έχουμε για τουλάχιστον 4 με 5 ώρες καθώς από το μεσημέρι και μετά θα εξασθενήσουν και  το απόγευμα θα σταματήσουν .

Πάντως την Κυριακή μετά την πρωινή παγωνιά η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά.

Τώρα μια άλλη κακοκαιρία που δείχνει να μας επηρεάζει στις 1-2 Φεβρουαρίου ακόμη δεν έχει φανεί η πορεία της . Υπάρχουν πολλά σενάρια ακόμη και να μην αγγίξει την Ελλάδα και από την Ιταλία να κινηθεί εντελώς νότια προς την Τυνησία….

Γενικά κρατάμε για το Σάββατο

Τις πιθανές έντονες  χιονοπτώσεις  ως τις πρώτες μεσημεριανές ώρες  κυρίως από τα 200-300 μέτρα και πάνω. Δεν θα έχουμε ακραίες θερμοκρασίες και οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Στα ορεινά κυρίως της Πίνδου είναι πιθανόν να έχουμε περίπου άλλους 20-40 πόντους  χιονιού και στην πόλη μας υπάρχει πιθανότητα για 10 με 20 πόντους  χιονιού

 

Τζιλήνας Ευθύμιος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.