Εγκρίθηκε η ονομασία και μετονομασία οδών του Δήμου Καλαμπάκας

Λύθηκε επιτέλους για την Καλαμπάκα ένα θέμα που απασχόλησε τον Δήμο επί σειρά ετών. Η πόλη της Καλαμπάκας είναι τοις πάση γνωστό ότι τα τελευταία 30 χρόνια η επέκτασή της είναι αρκετά μεγάλη.

0 228

Λύθηκε επιτέλους για την Καλαμπάκα ένα θέμα που απασχόλησε τον Δήμο επί σειρά ετών. Η πόλη της Καλαμπάκας είναι τοις πάση γνωστό ότι τα τελευταία 30 χρόνια η επέκτασή της είναι αρκετά μεγάλη. Λύθηκε επιτέλους για την Καλαμπάκα ένα θέμα που απασχόλησε τον Δήμο επί σειρά ετών. Η πόλη της Καλαμπάκας είναι τοις πάση γνωστό ότι τα τελευταία 30 χρόνια η επέκτασή της είναι αρκετά μεγάλη.

Να θυμίσουμε ότι την τελευταία 10ετία με την εφαρμογή του νέου σχεδίου πόλεως η οικιστική ανάπτυξη ήτο ραγδαία.
Δυστυχώς όμως ενώ η πόλη μεγάλωσε δεν αποκαταστάθηκαν και κάποια θέματα που θεωρούνται αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία αυτής.
Και η εύρυθμη λειτουργία παρεμποδίζεται όταν σε μια πόλη δεν υπάρχουν ονόματα και αριθμοί των δρόμων.
Από το 1960 όλα τα Δημοτικά Συμβούλια που πέρασαν είχαν πάρει αποφάσεις για την ονοματοδοσία ή την μετονομασία οδών της πόλης αλλά ποτέ δεν εστάλησαν για έγκριση.
Έως ότου το 2003 επί δημαρχίας Αντώνη Πινιάρα το δημοτικό συμβούλιο Καλαμπάκας αποφάσισε για ακόμη μια φορά να ανακαινιστεί το θέμα.
Τότε συγκροτήθηκε επιτροπή από Συμβούλους αλλά και από επώνυμους Καλαμπακιώτες να δώσουν ή να αλλάξουν ονόματα σε δρόμους της πόλης .
Οι κ. Πλιάτσικας Δημήτριος, Κατσικάς Γρηγόριος, Καρασίμος Παναγιώτης, Καλοστύπης Αντώνιος, Μπέντας Στέφανος, Σακελλαρίου Δημήτριος και Αθανασούλας Ιωάννης (Καΐκης Νικόλαος) απάρτισαν την 7μελή επιτροπή.
Χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα, πολλές συνεδριάσεις και κόπος έως ότου η επιτροπή παραδώσει στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμπάκας την πρότασή της.
Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα και σειρά πλέον για να αποφασίσει είχε η γνωμοδοτική επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας (υπεύθυνη στο νόμο).
Η απόφαση της επιτροπής που συνεδρίασε πριν μήνες ήταν αρνητική και έτσι η πρόταση επανήλθε για τροποποίηση στον δήμο Καλαμπάκας.
Πέρασε πάλι από δημοτικό συμβούλιο όπου αποφασίστηκαν κάποιες τροποποιήσεις (πολύ μικρής έκτασης).
Χθες Πέμπτη 17 Δεκέμβρη η πρόταση επανήλθε για γνωμοδότηση στην επιτροπή της περιφέρειας που απαρτίζεται από τους:
α) Κα Ξάκη, προϊσταμένη της διεύθυνσης τοπικής αυτοδιοίκησης και διεύθυνση ν. Τρικάλων. β) Κουφογάζο Κων/νο, δήμαρχο και μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ. γ) Σακελλαρίου Δημήτριο, μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ. δ) Νημά Θεόδωρο, καθηγητή σχολικό σύμβουλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. ε) Ντρίζο Δημήτριο, καθηγητή σχολικό σύμβουλο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων.
Ύστερα από διαλογική συζήτηση 2 ωρών και εξέταση της πρότασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας η επιτροπή αποφάσισε να γνωμοδοτήσει θετικά ομοφώνως.
Ο κ. Σακελλαρίου, δημοτικός σύμβουλος και μέλος της επιτροπής ικανοποιημένος που μετά από τόσα χρόνια φθάνει στο τέλος ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλάνιζε την πόλη δήλωσε: «Επιτέλους η Καλαμπάκα θα αποκτήσει ονόματα και αριθμούς οδών. Δεν είναι δυνατόν τόσα χρόνια και επί σειρά δημοτικών αρχών να μην μπορούν οι πολίτες να γνωρίζουν το ακριβές στίγμα της οικίας τους. Υπήρχε σοβαρό πρόβλημα και με τα ΕΛΤΑ (κυρίως), αλλά και με άλλες υπηρεσίες. Δεν γνωρίζω αν θα έπρεπε να αλλάξει κυβέρνηση για να αποκτήσουν όνομα οι δρόμοι μια τόσο τουριστική πόλη όπως η Καλαμπάκα» κατέληξε.
Ικανοποιημένα με την έκβαση του θέματος δηλώνουν και τα άλλα μέλη της επιτροπής του Δήμου Καλαμπάκας που εργάστηκαν αφιλοκερδώς για πολύ καιρό.

Πηγή: Έρευνα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.