Κομμένη στα δύο η Ελλάδα

Κομμένη στα δύο είναι η Ελλάδα από το πρωί της Πέμπτης, λόγω μεγάλης κατολίσθησης στην κοιλάδα των Τεμπών.

0 157

Κομμένη στα δύο είναι η Ελλάδα από το πρωί της Πέμπτης, λόγω μεγάλης κατολίσθησης στην κοιλάδα των Τεμπών. Κομμένη στα δύο είναι η Ελλάδα από το πρωί της Πέμπτης, λόγω μεγάλης κατολίσθησης στην κοιλάδα των Τεμπών. Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 57χρονος Ιταλός μηχανικός, όταν στη διάρκεια αυτοψίας στην περιοχή των κατολισθήσεων, καταπλακώθηκε από βράχους. Πρόκειται για τον τεχνικό διευθυντή της κοινοπραξίας που κατασκευάζει το σύγχρονο αυτοκινητόδρομο. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται από την παλιά εθνική οδό, μέσω Ελασσόνας.

Άγνωστο πότε θα ανοίξει ο δρόμος

Πολύ σοβαρό είναι το πρόβλημα από τις κατολισθήσεις στην περιοχή των Τεμπών, όπου την Πέμπτη το πρωί έχασε τη ζωή του ένας Ιταλός μηχανικός όταν καταπλακώθηκε με το αυτοκίνητό του από τους βράχους.

Η εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή για αρκετές ημέρες και μέχρι τότε η κίνηση θα γίνεται από παρακαμπτηρίους.

Ο ακριβής χρόνος κατά τον οποίο θα μείνει κλειστή η ΠΑΘΕ στο ύψος των Τεμπών θα ανακοινωθεί από την ερχόμενη εβδομάδα, μετά και την εκτίμηση του ειδικού κλιμακίου Ελβετών τεχνικών και ξένων και Ελλήνων επιστημόνων που έχουν κληθεί.

Σύσκεψη την Πέμπτη στο υπ. Υποδομών

Την Πέμπτη το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό, Δημήτρη Ρέππα για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος ενόψει και της αυξημένης κίνησης της εορταστικής περιόδου. Αποφασίστηκε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια καλύτερης προετοιμασίας του διαθέσιμου οδικού δικτύου, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αυξημένης κυκλοφοριακής κίνησης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης, οι πρόνοιες για να παραμείνει το υπάρχον δίκτυο ανοικτό, ασφαλές και εποπτευόμενο, οι τρόποι της πληρέστερης ενημέρωσης πολιτών, επιχειρηματιών, μεταφορέων και εταιρειών οδικής βοήθειας καθώς και η ενίσχυση των μετακινήσεων και μεταφορών αεροπορικώς, σιδηροδρομικώς ακόμη και δια θαλάσσης.

Ειδικά για τις ημέρες των γιορτών θα ληφθούν έκτακτα μέτρα όπως τοπική πρόβλεψη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πύκνωση των σταθμών της Τροχαίας, μεταφορά βαρέων γερανοφόρων στην περιοχή, ετοιμότητα του ΕΚΑΒ, συνδρομή του ΓΕΕΘΑ, κ.ά.

Η εταιρεία παραχώρησης έχει ήδη εκδώσει ενημερωτικό φυλλάδιο και έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία τετραψήφιο αριθμό ενώ θα συνδράμει και στις βελτιώσεις του δικτύου της Περιφέρειας.

Οι όποιες παρεμβάσεις στον παραλιακό δρόμο από την περιοχή του Αγιόκαμπου θα αποφασιστούν σε αυτοψία κλιμακίου του Υπουργείου το Σάββατο ενώ θα υπάρξει βελτίωση και του δρόμου μέσω Γόννων – Τυρνάβου – Ελασσόνας.

 

ΝΕΤ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.