Δεν Πάνε Καλά οι Στόχοι για την Νέα Χρονιά; 3 Ιδέες για να Καταφέρεις να τους Πετύχεις

0 458

Ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία για την ιδέα της νέας χρονιάς έχουν πλέον φύγει και έχουμε μείνει με μια λίστα στόχων που φαντάζουν άπιαστοι.

Όσο ακόμα κρατάς αυτή την λίστα και δεν την πετάς στα σκουπίδια σημαίνει ότι υπάρχει θέληση και ελπίδα ότι θα επιτεχθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Με ασπίδα το σοφό γνωμικό ότι ποτέ δεν είναι αργά, θα παρουσιάσουμε τρεις ιδέες για το πώς μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου ακόμα και αν τους ξέχασες ή τους εγκατέλειψες για κάποιο χρονικό διάστημα.

  • Επαγγελματικός Επαναπροσδιορισμός

Ένας από τους πιο συνηθισμένους στόχους που θέτουν πολλοί άνθρωποι σχετίζεται με την εργασία τους. Φυσικά, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς όταν περνάς μεγάλο μέρος της μέρας σου σε ένα γραφείο κάνοντας μία δουλειά, θέλεις να περνάει ευχάριστα η ώρα. Για να περνάει ευχάριστα η ώρα, θα πρέπει να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις. Πολλοί, όμως, από εμάς δεν γεννηθήκαμε με κάποιο ταλέντο ή κλίση: μέσα από την εξάσκηση και την ευγενική κριτική μπορεί κάποιος να βελτιωθεί.

Αν, όμως, εσύ είσαι το αφεντικό, ποιος θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς; Ένας σύμβουλος από το AKV Professional Coaching κατέχει τις θεωρητικές και εμπειρικές γνώσεις να σε βοηθήσει να σημειώσεις πρόοδο σε όλες τις πτυχές της διοίκησης και της οργάνωσης της επιχείρησής σου.

  • Να Έχεις Πρόγραμμα

Πολλές φορές όταν φτιάχνουμε μια οποιαδήποτε λίστα όλο βάζουμε και βάζουμε πράγματα χωρίς να σκεφτούμε ρεαλιστικά πόσο χρόνο χρειαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε τον κάθε στόχο ξεχωριστά. Αν για παράδειγμα, είχες ως στόχο για την νέα χρονιά να αποφοιτήσεις από την σχολή σου ενώ ταυτόχρονα εργάζεσαι, μπορεί να μην σου φτάνουν οι 24 ώρες μέσα στην μέρα για να τελειώσεις με όλες τις εργασίες στην δουλειά, την σχολή, τις κοινωνικές υποχρεώσεις και να ξεκουραστείς κιόλας.

Σε αυτή την περίπτωση η λύση μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο το να αγοράσεις ένα ετήσιο ημερολόγιο. Σημειώνοντας από το πρωί τις υποχρεώσεις που έχεις για την συγκεκριμένη ημέρα μπορείς να υπολογίσεις τι όντως προλαβαίνεις να κάνεις και τι όχι. Αντί να φτιάξεις μια λίστα με όλα τα πράγματα που θέλεις να κάνεις εκείνη την μέρα, σημείωσε τι θέλεις να κάνεις κάθε ώρα μέσα στην μέρα. Για παράδειγμα, από τις 9 μέχρι τις 3 μπορεί να είσαι στην δουλειά, ύστερα από τις 3 μέχρι τις 6 να έχεις διάλειμμα για να ξεκουραστείς και να φας, και τέλος από τις 6 μέχρι τις 9 το βράδυ διάβασμα για την σχολή.

  • Βοήθεια από τον Περίγυρο 

Δεν είναι κακό να ζητάς βοήθεια από τους συγγενείς και τους φίλους σου πού και πού. Μπορεί να χρειάζεσαι απλά έναν άνθρωπο να μιλήσεις και να βγάλεις από μέσα σου το άγχος από το βάρος των στόχων που έχεις φορτώσει στους ώμους σου. Μπορεί να χρειάζεσαι έναν άνθρωπο να σου πάρει το κινητό από τα χέρια ή να κάτσει να διαβάσετε ή να εργαστείτε μαζί, ώστε να παρακινείτε ο ένας τον άλλον. Ό,τι και αν είναι το είδος της βοήθειας που πιστεύεις ότι θα είναι χρήσιμη, ρώτα και σίγουρα οι αγαπημένοι σου άνθρωποι θα χαρούν να συμβάλλουν στην επιτυχία σου.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr