Απόσυρση και μείωση τελών στα αυτοκίνητα;

Tο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει τη μείωση τελών και φόρων, καθώς και την επαναφορά τους μέτρου της απόσυρσης σε μια προσπάθεια να αναθερμάνει την αγορά, δεδομένου ότι η κατάσταση χειροτερεύει, και ο κλάδος βρίσκεται προ αδιεξόδου.

0 153

Tο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει τη μείωση τελών και φόρων, καθώς και την επαναφορά τους μέτρου της απόσυρσης σε μια προσπάθεια να αναθερμάνει την αγορά, δεδομένου ότι η κατάσταση χειροτερεύει, και ο κλάδος βρίσκεται προ αδιεξόδου. Tο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει τη μείωση τελών και φόρων, καθώς και την επαναφορά τους μέτρου της απόσυρσης σε μια προσπάθεια να αναθερμάνει την αγορά, δεδομένου ότι η κατάσταση χειροτερεύει, και ο κλάδος βρίσκεται προ αδιεξόδου.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων, από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο, παρουσίασαν πτώση 31,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με αποτέλεσμα το κράτος να στερείται από τα ταμεία του ένα εκατομμύριο ευρώ ημερησίως, λόγω των φόρων που χάνονται.

Η κυβέρνηση, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή της Κυριακής”, εξετάζει δύο σενάρια για τόνωση της αγοράς αυτοκινήτου, προτού η κατάσταση καταστεί μη αναστρέψιμη.

Αρχικά, προβλέπει την επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης, παρέχοντας ως κίνητρο στους πολίτες τα μειωμένα τέλη ταξινόμησης.

Εν συνεχεία, κάτι που θεωρείται πιθανότερο, εξετάζει τη μείωση των τελών ταξινόμησης στα μικρομεσαία αυτοκίνητα και του φόρου πολυτελείας στα ΙΧ με εργοστασιακή τιμή άνω των 15.000 ευρώ.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της εφημερίδας, αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, καθώς η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Tο οικονομικό επιτελείο διαπιστώνει αυτό που υποστηρίζει και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου, ότι δηλαδή η αύξηση της φορολογίας στην αγορά αυτοκινήτου δεν αυξάνει τα έσοδα, αλλά τα μειώνει.

Να σημειωθεί ότι το Σεπτέμβριο οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ 15ετίας, καθώς ταξινομήθηκαν μόλις 5.994 νέα αυτοκίνητα,  δηλαδή 49,9% λιγότερα σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.