Φθηνά ψώνια φέρνει το φθηνό δολάριο

Μεγάλα κέρδη, που φτάνουν τις αρκετές εκατοντάδες ευρώ, μπορούν να αποκομίσουν όσοι κάνουν ψώνια σε δολάρια, καθώς η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου έφτασε ξανά το 1,40, «σκαρφαλώνοντας» σε υψηλά οκταμήνου.

0 182

Μεγάλα κέρδη, που φτάνουν τις αρκετές εκατοντάδες ευρώ, μπορούν να αποκομίσουν όσοι κάνουν ψώνια σε δολάρια, καθώς η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου έφτασε ξανά το 1,40, «σκαρφαλώνοντας» σε υψηλά οκταμήνου.

Μεγάλα κέρδη, που φτάνουν τις αρκετές εκατοντάδες ευρώ, μπορούν να αποκομίσουν όσοι κάνουν ψώνια σε δολάρια, καθώς η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου έφτασε ξανά το 1,40, «σκαρφαλώνοντας» σε υψηλά οκταμήνου. Είτε σκοπεύετε να ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στο επόμενο διάστημα, είτε προτιμάτε να κάνετε τις αγορές σας ηλεκτρονικά, το άλμα των τελευταίων εβδομάδων που έχει κάνει το ευρώ έναντι του δολαρίου αντιστοιχεί σε κέρδος που φτάνει ακόμα και το 50%.

Τις τελευταίες εβδομάδες ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έχει πάρει ξανά την ανηφόρα έναντι του δολαρίου, ενώ λίγους μήνες πριν η ισοτιμία είχε «γυρίσει» υπέρ του αμερικανικού νομίσματος. Σήμερα, η ισοτιμία «φλερτάρει» με τα υψηλά έτους, λίγο πιο πάνω από το 1,40, δημιουργώντας «ευρω-ευκαιρίες» για όσους έχουν τα διαθέσιμα μετρητά.

Όπως εξηγούν οι διεθνείς αναλυτές, η οικονομική ανάκαμψη των ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης, σε συνδυασμό με τα μεικτά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία δίνουν «τροφή» στην άνοδο του ενιαίου νομίσματος, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η πορεία αυτό μπορεί να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, έως και το τέλος του έτους.

Πέρα από το μακροοικονομικό περιβάλλον, για το «πορτοφόλι» των καταναλωτών, η εξέλιξη αυτή συνδυάζεται με τις ήδη χαμηλότερες τιμές σε μια σειρά από προϊόντα που πωλούνται στις ΗΠΑ και δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες τόσο για αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα, όσο και- κυρίως- για όσους επισκεφθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα μεγαλύτερα υπερατλαντικά κέρδη προκύπτουν από τις αγορές ηλεκτρονικών και ειδών ένδυσης, που είναι εξάλλου και τα πιο δημοφιλή στους ταξιδιώτες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.