Απεργούν οι εργαζόμενοι στο βοήθεια στο σπίτι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στα Προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι, Ν. Τρικάλων, αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη, προειδοποιητική, Πανελλαδική Απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΠ-ΟΤΑ για την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010.

0 121

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στα Προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι, Ν. Τρικάλων, αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη, προειδοποιητική, Πανελλαδική Απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΠ-ΟΤΑ για την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στα Προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι, Ν. Τρικάλων, αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη, προειδοποιητική, Πανελλαδική Απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΠ-ΟΤΑ για την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010. Παρά την αποτελεσματικότητά του, το εν λόγω πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέχρι τώρα αποσπασματικά, καθώς οι κυβερνήσεις το ενέτασσαν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια (Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ 2007-2013).

Οι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, εργάζονται επί 8 και πλέον έτη, με συνεχόμενες συμβάσεις, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Από την αρχή του νέου έτους η χρηματοδότηση του προγράμματος είναι υπό διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε υπάρχει δικαιολογημένα η ανησυχία για τη διακοπή του, η οποία θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στους ωφελούμενους και στους απασχολούμενους.

 • Επειδή η λειτουργία του προγράμματος εκτός από την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων ανακουφίζει και τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας μέσω της παροχής υγειονομικής φροντίδας.
 • Επειδή ενδεχόμενη κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων των δήμων θα πλήξει κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες.
 • Επειδή η μείωση των λαϊκών εισοδημάτων που προκάλεσε η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να αντισταθμιστεί από κοινωνικές παροχές.
 • Επειδή η παροχή κοινωνικής φροντίδας στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά.
 • Επειδή έχουμε προσληφθεί με νόμιμες διαδικασίες, δεν ανήκουμε στις ρουσφετολογικές προσλήψεις, καμιάς ρουσφετολογικής κυβέρνησης.
 • Επειδή έχουμε υπομείνει 8 και πλέον έτη την αδιαφορία, την ομηρία, την ξεδιαντροπιά του πολιτικού συστήματος

 ΔΕΝ Διεκδικούμε ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 1. μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση
 2. εξασφάλιση όλων των εργαζομένων που ήδη εργάζονται
 3. μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου
 4. το δικαίωμα όλων στην μόνιμη, κρατική δωρεάν ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
 5. το δικαίωμα σε ένα κράτος πρόληψης και όχι καταστολής
 6. το δικαίωμα σε ένα κράτος που παράγει πολιτισμό και όχι μιζέρια
 7. το δικαίωμα των ευπαθών κοινωνικά ομάδων να παραμείνουν στον οικείο χώρο τους, με αίσθημα ασφάλειας, σιγουριάς, ουσιαστικής βοήθειας

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.