Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μεταξύ ανακαίνισης και αγοράς σπιτιού

0 804

Αφού έχετε περάσει κάποια χρόνια στο σπίτι σας, ίσως έχει έρθει στιγμή να κάνετε μια αλλαγή. Αυτή μπορεί να είναι μια ανακαίνιση ή αγορά ενός νέου σπιτιού! Σίγουρα είναι μια επιλογή που πρέπει να κάνετε μετά από πολλή σκέψη, αφού ενδεχομένως να μην έχετε το απαραίτητο budget για αγορά αλλά για ανακαίνιση.

Πώς όμως θα καταλήξετε στην καλύτερη επιλογή για εσάς; Παρακάτω θα δούμε τι πρέπει να έχετε υπόψιν σύμφωνα με τους ειδικούς της Mecha.

Ερωτήματα που πρέπει να θέσετε

  • Είναι σημαντικό για εσάς να παραμείνετε στην ίδια τοποθεσία; Αν σας αρέσει η γειτονιά στην οποία μένετε, μπορείτε είτε να κάνετε μια ανακαίνιση, είτε να αγοράσετε ένα σπίτι στην ίδια περιοχή.

  • Έχετε στη διάθεσή σας το απαραίτητο budget; Σε περιοχές με χαμηλές τιμές αγοράς ακινήτων, ίσως σας συμφέρει να προχωρήσετε σε επένδυση. Σε πόλεις με ακριβά σπίτια, σας συμφέρει περισσότερο να κάνετε μια ανακαίνιση.

  • Μπορείτε να κάνετε ανακαίνιση χωρίς να αλλάξετε δάπεδο; Αν δεν αλλάξετε βασικά κατασκευαστικά στοιχεία του ακινήτου, τότε μια ανακαίνιση μπορεί να κοστίσει ως και 50% λιγότερο.

  • Θα αυξήσουν οι ανακαινίσεις την αξία του ακινήτου; Πολλές φορές μια ανακαίνιση μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα την αξία του σπιτιού, ενώ άλλες είναι στην ουσία πεταμένα χρήματα. Για παράδειγμα, αν μένετε σε ένα σπίτι με δύο δωμάτια ενώ σκέφτεστε να κάνετε 2-3 παιδιά, τότε πρέπει να αλλάξετε κατοικία το συντομότερο.

Ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά

Αφού απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις, ίσως έχετε καταλήξει περισσότερο σε μια απόφαση. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για να αποφασίσετε αν σας συμφέρει η ανακαίνιση ή η αγορά ενός σπιτιού, οι ειδικοί της Mecha είναι εδώ για εσάς.

Αλλαγή τοποθεσίας

Μια αλλαγή τοποθεσίας είναι ευκαιρία για μια νέα αρχή. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ένα τετράγωνο μακριά από την τωρινή σας κατοικία. Θα γνωρίσετε νέους ανθρώπους, θα διακοσμήσετε το σπίτι σας από την αρχή όπως ακριβώς το θέλετε, και θα ζήσετε σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Επίσης, αλλάζοντας σπίτι και πηγαίνοντας σε ένα μεγαλύτερο θα έχετε περισσότερο χώρο και ανέσεις για εσάς και την οικογένειά σας. Απ’ την άλλη ένα νέο σπίτι προϋποθέτει το να επενδύσετε αρκετά χρήματα, αλλά και αρκετή γραφειοκρατία.Επιπλέον, είναι πιθανό πως θα χρειαστεί να κάνετε μικρο ανακαινίσεις αν κάτι δε σας ευχαριστεί στο νέο σπίτι.

Ανακαίνιση

Αν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό ώστε να επενδύσετε σε μια νέα κατοικία, τότε η ανακαίνιση είναι η καλύτερη λύση. Πλέον, κάνοντας μια ανακαίνιση μπορείτε να αλλάξετε ριζικά τόσο την εικόνα αλλά και τη λειτουργικότητα του σπιτιού σας. Έχετε τη δυνατότητα λοιπόν να δημιουργήσετε το ιδανικό σπίτι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Φυσικά, το κόστος μιας ανακαίνισης, όσο μεγάλη και αν είναι, είναι σίγουρα μικρότερο από την αγορά ενός σπιτιού. Στον αντίποδα, ωστόσο, αν το σπίτι σας είναι πολύ παλιό, ή σε πολύ κακή κατάσταση λόγω φθοράς, δε θα κρατήσει για πολλά χρόνια, ακόμα και μετά την ανακαίνιση. Ακόμα, μπορεί να μη χωράει τα νέα μέλη της οικογένειάς σας αφού ο χώρος θα είναι περιορισμένος ακόμα και μετά το πλάνο μιας ανακαίνισης.

Ανακαλύψτε περισσότερες δυνατότητες ώστε να δημιουργήσετε το σπίτι που έχετε ονειρευτεί. Οι ανακαινίσεις μπορούν να επιτρέψουν πολλές σημαντικές αλλαγές ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής σας σημαντικά αρκεί να γίνει σωστά και απο τους σωστούς ανθρώπους. Γι΄αυτό το λόγο σας προτείνουμε να διαβάσετε τα πιο σημαντικά βήματα ανακαίνισης που πρέπει να ακολουθήσετε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr