4 tips για πιο αποτελεσματικό διάβασμα

0 611

Το καλοκαίρι πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις της Γ’ Λυκείου έχει ένταση, πίεση και πυρετώδεις προετοιμασίες. Πολλές ώρες διάβασμα στο σπίτι, αρκετός χρόνος στο φροντιστήριο https://www.en-taksi.gr/ και όταν ξεκινήσει η νέα χρονιά, και στο σχολείο.

Οι μαθητές είναι στην τελική ευθεία για να δώσουν τη δική τους μάχη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η επιτυχία ή η αποτυχία θα τους χαρακτηρίσει. Είναι απλά ένας από τους πολλούς αγώνες που θα δώσουν στη ζωή. Η Β’ Λυκείου είναι ένας χρόνος προετοιμασίας για το μαραθώνιο της επόμενης χρονιάς. Το διάβασμα για τις εξετάσεις έχει περισσότερες απαιτήσεις και για να το οργανώσει ένας μαθητής πρέπει με ηρεμία και αποφασιστικότητα να έχει κάποιους κανόνες:

  • Επαρκής ύπνος

Η αϋπνία θα συσσωρεύσει κούραση και αντί να βοηθάει τη μελέτη, θα τη δυσχεραίνει. Το μυαλό μπλοκάρει, η σκέψη αδυνατίζει και επιπλέον η κούραση δημιουργεί ένταση και νεύρα. Ένας καλός ύπνος θα δώσει στο σώμα και το μυαλό την απαραίτητη επαναφόρτιση, θα καθαρίσει τη σκέψη και θα γεμίσει τον μαθητή ζωντάνια και δημιουργικότητα.

  • Σωστή διατροφή 

Το Junk food ή η αφαγία δεν θα βοηθήσουν σε κανένα επίπεδο τον μαθητή. Το φαγητό είναι βασική ανάγκη κάθε ανθρώπου, ιδίως σε αυτούς που δίνουν πνευματικές μάχες. Υγιεινές τροφές με θρεπτική αξία, που κρατούν το σώμα υγιές και το μυαλό ξύπνιο, είναι η καλύτερη λύση για να μείνει ο οργανισμός δυνατός. Υπάρχουν διατροφολόγοι που μπορούν να βγάλουν πρόγραμμα για τη συγκεκριμένη περίοδο, προτείνοντας τις κατάλληλες τροφές. Το νερό είναι αναζωογονητικό και ενυδατικό και χρειάζεται πάντα ένα μπουκάλι δίπλα στο γραφείο ή μαζί στο σχολείο και το φροντιστήριο.

  • Όχι στον καφέ

Η βραδινή μελέτη δεν βγαίνει με καφεΐνη, αλλά με τροφές που δίνουν ενέργεια στον οργανισμό όπως το πορτοκάλι, ο σολομός και τα αυγά. Ο καφές θα σου προκαλέσει υπερένταση, όταν έρθει η ώρα να κοιμηθείς, ενδεχομένως να σε δυσκολέψει ενώ μπορεί σε μεγάλες ποσότητες να σε ατονήσει.

  • Σωστή στάση σώματος

Το διάβασμα κάτω από το πάπλωμα ή στον κήπο ακούγεται ειδυλλιακό, όμως είναι στην ουσία ανέφικτο. Επιβάλλεται ο μαθητής να έχει μια αναπαυτική καρέκλα γραφείου, προσαρμοσμένη απόλυτα στο σώμα του, για να αποφύγει τραυματισμούς. Ακόμα και στο φροντιστήριο, οι καρέκλες είναι προσεκτικά επιλεγμένες ώστε να βοηθούν περισσότερο τους μαθητές. Επιπλέον, επιβάλλονται διαλείμματα για σωματική άσκηση προκειμένου να ενεργοποιείται το σώμα. Ακόμα και μια σύντομη προπόνηση, μια βουτιά στη θάλασσα, ένας περίπατος, θα βοηθήσουν στο να δυναμώσει το σώμα και δεν θα πρέπει να θεωρούνται χάσιμο χρόνου, εφόσον το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει τηρηθεί.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr