Κάμψη Πέους (Νόσος Peyronie) & Φίμωση Πέους – Μάθε Τις Διαφορές

0 612

Εσύ αλήθεια γνωρίζεις ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις δύο συχνές ανδρολογικές παθήσεις, που είναι η κάμψη του πέους (η λεγόμενη και νόσος Peyronie) και η φίμωση του πέους;

 

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην καθεμία ξεχωριστά, αναλύοντας τι είναι, ποια είναι τα συμπτώματα που προκαλούν και τι περιλαμβάνει η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

 

Νόσος Peyronie

Η συγκεκριμένη νόσος, δεν είναι καθόλου σπάνια στον ανδρικό πληθυσμό, αφού εμφανίζεται σε ποσοστό 3 – 9%. Ο βασικός τρόπος με τον οποίο εκδηλώνεται κλινικά, είναι η κάμψη του πέους, η οποία προκύπτει σαν αποτέλεσμα της απώλειας της ελαστικότητας του ινώδη χιτώνα, γεγονός που καθιστά πιο εύκολο τον τραυματισμό του ανδρικού μορίου.

Η νόσος Peyronie εμφανίζεται στους ασθενείς που παρουσιάζουν διαταραχή στην επούλωση του τραύματος, ενώ αξίζει να αναφερθεί, πως στα αρχικά στάδια της νόσου, η κάμψη του πέους είναι ανώδυνη.

Η αντιμετώπιση και θεραπεία της νόσου, περιλαμβάνει είτε φαρμακευτική αγωγή, στην περίπτωση που η κάμψη βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και δεν επηρεάζει τη στυτική λειτουργία, είτε την χειρουργική αντιμετώπιση, στην περίπτωση όπου η κάμψη του πέους βρίσκεται πλέον σε προχωρημένο στάδιο.

 

Φίμωση πέους 

Με τον όρο «φίμωση», εννοούμε την κατάσταση εκείνη, κατά την οποία δεν είναι δυνατή η  αποκάλυψη της βαλάνου. Η φίμωση, ουσιαστικά οφείλεται στη στένωση που παρουσιάζει η ακροποσθία (το προστατευτικό δερματικό κάλυμμα που καλύπτει τη βάλανο), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τραβηχτεί προς τα πίσω και να αποκαλύπτεται επώδυνα η κεφαλή του πέους.

Η φίμωση συχνά προκαλείται σε ασθενείς με χρόνια φλεγμονή της βαλάνου, σε διαβητικούς ασθενείς, σε δερματικές παθήσεις της βαλάνου, αλλά μπορεί να προκύψει και σαν αποτέλεσμα κάποιου τραυματισμού.

Η αντιμετώπιση, στην περίπτωση της φίμωσης του πέους, είναι καθαρά και μόνο χειρουργική και η θεραπεία πραγματοποιείται με την επέμβαση της περιτομής.

 

Κονδυλώματα πέους

Τέλος, μια ακόμα πολύ συχνή ανδρολογική πάθηση, που συναντάται σε μεγάλο ποσοστό των ανδρών, είναι τα κονδυλώματα του πέους. Τα κονδυλώματα, είναι ουσιαστικά αλλοιώσεις του δέρματος, οι οποίες οφείλονται στον ιό HPV και εμφανίζονται με τη μορφή επιφανειακής βλάβης, σε οποιοδήποτε σημείο του πέους.

Τα συμπτώματα που εμφανίζουν τα κονδυλώματα του πέους σε αρχικό στάδιο, έχουν τη μορφή ενός μικρού εξογκώματος ή πολλαπλών εξογκωμάτων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, γύρω από το πέος, στη βάλανο (κεφάλι)  του πέους ή στον πρωκτό.

Η αντιμετώπισή τους μπορεί να επιτευχθεί τόσο συντηρητικά, με φαρμακευτική αγωγή, καθώς και με χειρουργική αντιμετώπιση, στις περιπτώσεις που τα κονδυλώματα του πέους είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος ή δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλα τα ανδρολογικά προβλήματα που σε απασχολούν, μπορείς να επικοινωνήσεις με τον Χειρουργό Ουρολόγο Ανδρολόγο, Ιωάννη Μπελημπασάκη. 

Ο ιατρός θα σε καλωσορίσει στο ιατρείο του και θα σου λύσει κάθε απορία σχετικά με τα ζητήματα που σε απασχολούν, χάρη στην μεγάλη του εμπειρία και εξειδίκευση, πάνω στην ουρολογία και στην ανδρολογία. 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr