VANS OLD SKOOL: Τα παπούτσια που φοράνε όλοι ξανά!

0 931

 

Το Old Skool της Vans έκανε το ντεμπούτο του το 1977 ως το λεγόμενο “Style 36”. Ένα νέο στυλ χαμηλού (low-top) παπουτσιού για skate το οποίο ενσωματώνει την εμβληματική δερμάτινη γραμμή στο πλάι (sidestripe).

Η εταιρεία ιδρύθηκε ως Van Doren Rubber Company το 1966 και είχε ένα κλασικό μοτίβο στα χέρια της μέχρι να εμφανιστεί τυχαία το Vans Old Skool με το sidestripe, το οποίο αρχικά αναφέρθηκε ως “jazz stripe” -λωρίδα τζαζ. Το sidestripe χωρίς καμία αμφισβήτηση έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της εταιρείας Vans.

Κοιτώντας πίσω στη δεκαετία του ’80 ο Steve Van Doren θυμάται πόσο δημοφιλής έγινε η προσαρμογή αυτή που έγινε στα Vans, παίζοντας βασικό ρόλο ώστε τα επόμενα χρόνια να αποκτήσουν ατελείωτη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων.

Σημαντικό ρόλος στην εξέλιξη της εταιρείας ήταν οι συνεργασίες, καθώς μια από αυτές ήταν η συνεργασία με τον Marc Jacobs, η οποία έδωσε στα Vans την ευκαιρία να παίξει με υλικά υψηλής ποιότητας και προσεγμένα μοτίβα. Επίσης, οι περιορισμένοι αριθμοί παραγωγής έκαναν το Vans Old Skool περιζήτητο από συλλέκτες και λάτρεις σε όλο τον κόσμο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 1996 ήταν ένα από τα καλύτερα παπούτσια που προσέφερε η Vans και πραγματικά έχει αντέξει στο πέρασμα των χρόνων.

Η πλούσια ιστορία των Old Skool στη μουσική αντικατοπτρίζεται από τα σεβαστά μέλη διάφορων μπαντών που τα έχουν φορέσει ιδιαίτερα τη δεκαετία του ’90, όπου η Vans ανέπτυξε ένα πρόγραμμα όπου διάφορες μπάντες προωθούσαν τα παπούτσια και συντελούσαν στη δημιουργία τους. Αυτό εκτιμήθηκε δεόντως από τους θαυμαστές και τους οπαδούς, ενισχύοντας ακόμα πιο πολύ τη δημοτικότητα των Vans.

Το Old Skool ήταν πάντα δημοφιλές μεταξύ των skaters και των πρωταθλητών BMX, καθώς έχει ένα ευέλικτο στυλ για να συμπληρώσει την αισθητική των μεμονωμένων “αναβατών” και ένα λειτουργικό εργαλείο για την τέχνη τους. Αυτό ήταν αρκετό για να το αγαπήσουν.

Καταλήγοντας, αξίζει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια τα Vans Old skool είναι από τα πιο περιζήτητα παπούτσια και έχουν ξεπεράσει σε δημοφιλία άλλα πολύ σημαντικά brands. Θα λέγαμε ότι τα Old Skool είναι για τις νέες γενιές ό,τι ήταν για τους σημερινούς σαραντάρηδες τα Nike Air Jordan, τα Converse All-Star ή τα Adidas Superstar. Η νέα γενιά τα έχει υιοθετήσει στο καθημερινό lifestyle, είτε ασχολείται με τα extreme sports είτε απλά τα φοράει για να πάει στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο.

Με πρωταρχικό ρόλο τη φροντίδα των ατόμων σε κάθε μεριά του κόσμου, το Old Skool κάνει πράξη αυτό που κάνει η Vans γενικότερα. Μεγαλώνει, εξελίσσεται και γιορτάζει τους ανθρώπους που αγαπούν τα Vans στα πόδια τους! Βρείτε τα αγαπημένα σας βανσάκια στο www.starakia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr