20 λάθη στη διακόσμηση – Τι να προσέχετε και τι να αποφύγετε

Ποια είναι τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε όταν προσπαθούμε να διακοσμήσουμε μόνοι μας έναν χώρο;

0 119

Ποια είναι τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε όταν προσπαθούμε να διακοσμήσουμε μόνοι μας έναν χώρο;

Ποια είναι τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε όταν προσπαθούμε να διακοσμήσουμε μόνοι μας έναν χώρο;

Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι το προσωπικό γούστο του καθενός δεν είναι ικανό από μόνο του να επιφέρει ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό υπάρχουν οι ειδικοί (έμπειρα αρχιτεκτονικά γραφεία, κατασκευαστικές εταιρείες) τους οποίους καλό είναι επισκεφθείτε πριν από κάθε σας κίνηση. Το γεγονός αυτό θα σας γλυτώσει αφενός από περιττά έξοδα αφετέρου το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο αφού θα δείτε τα δικά σας «θέλω» υλοποιημένα με σωστό και λειτουργικό τρόπο.

Ποια είναι όμως τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττει κανείς όταν διακοσμεί μόνος του έναν χώρο;

1.Έλλειψη βασικού σχεδίου
Οκ, το ξέρουμε ότι σας αρέσουν τα glamorous σπίτια που βλέπετε στα περιοδικά διακόσμησης. Συνήθως προσπαθείτε να εφαρμόσετε καθετί που βλέπετε στις σελίδες των περιοδικών αυτών, με αποτέλεσμα ο χώρος να μην έχει ταυτότητα. Σκόρπιες ιδέες και εικόνες που «πρέπει να συνεργαστούν» δεν θα επιφέρουν αρμονία & λειτουργικότητα στο χώρο . Αποτέλεσμα αυτού να μην ακλουθείτε μια σταθερή κατεύθυνση αλλά να ακλουθείτε διάφορα στιλ διακόσμησης με αμφίβολο το τελικό αποτέλεσμα.

2. Επιλέγουμε το στιλ που μας αρέσει και «επικεντρωνόμαστε στο στόχο».
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχετε προαποφασίσει το ύφος του χώρου σας και να μείνετε πιστοί σε αυτό. Ιδιαίτεροι συνδυασμοί που προκαλούν το ενδιαφέρον (με μέτρο) καλό είναι να υπάρχουν. Ένας όμορφος χώρος δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ένας βαρετός-ομοιόμορφος χώρος. Όπως σε όλους τους τομείς έτσι και στη διακόσμηση οι κανόνες θεσπίζονται για να σπάνε. Για να τους σπάσεις όμως τους κανόνες πρέπει πρώτα να τους γνωρίζεις.

3.Αναλογίες
Οι σωστές αναλογίες είναι το Α και το Ω και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη διακόσμηση. Η τήρηση τους είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θα στριμώχναμε ποτέ ένα kingsize κρεβάτι σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Επίσης, ποιος ο λόγος να χρησιμοποιήσετε μία design τραπεζαρία όταν τα πόδια των παρευρισκομένων δεν χωράνε κάτω από το τραπέζι; Ο όγκος και το ύψος των επίπλων σε σχέση με τις διαστάσεις του δωματίου είναι καθοριστικοί παράγοντες για ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

4.Μη παίρνετε αποφάσεις σας με βάση τη ζωή των άλλων
Άλλο τα design σπίτια από τα περιοδικά διακόσμησης, άλλο ο προσωπικός σας χώρος. Άλλη η ζωή στις ταινίες, άλλη η δική σας καθημερινότητα. Θα ακούσετε πολλές γνώμες και απόψεις από την κουμπάρα σας έως τη γνωστή που θα συναντήσετε στο κομμωτήριο. Η ιδεατή πραγματικότητα πολλές φορές δεν έχει σχέση με το δικό σας τρόπο ζωής ούτε με την καθημερινότητα σας. Για τον παραπάνω λόγο οδηγείστε σε δυσλειτουργικές που δυσκολεύουν την ζωή σας.
Μία κατοικία πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες των ενοίκων του, πάνω απ’όλα. Μάθετε να αξιολογείτε ρεαλιστικά τις ανάγκες σας, προτού πάρετε οριστικές αποφάσεις.

5. Αποφύγετε τα έντονα χρώματα παντού
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε πολλά και έντονα χρώματα. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι σας κουράσουν, να σας αποπροσανατολίσουν και να σας περιορίσουν. Φυσικά δεν χρειάζεται να «φοβάστε» τα τολμηρά χρώματα ούτε είναι λύση να βάψετε όλο το σπίτι στο Scandinavian total white. Ένας έξυπνος τρόπος είναι μια ομοιογενής παλέτα, που περιλαμβάνει διαφορετικούς τόνους του ίδιου χρώματος για ένα αποτέλεσμα ζεστό και φωτεινό. Είναι προτιμότερο οι έντονες αποχρώσεις να περιοριστούν σε ένα τοίχο ή σε δύο τοίχους γωνία «τύπου Γ». Το ίδιο ισχύει και για τις έντονες ταπετσαρίες.

Θέλοντας τα άρθρα μας να είναι ευανάγνωστα και όχι κουραστικά στο σημερινό άρθρο παρουσιάστηκαν τα πέντε πρώτα λάθη τα όποια πρέπει να αποφύγετε.

Σε λίγες μέρες το β μέρος! Μείνετε συντονισμένοι!

GLS MAKEDONAS
Αρχιτέκτονες Μηχανικοί & συνεργάτες

Αρχιτεκτονικό γραφείο
Οδός Παύλου Μελά – T.K. 422 00 – Καλαμπάκα
Τηλ. 0030 24320 23290
Fax. 0030 24320 25080

Αρχιτεκτονικό showroom – “decogallery”
Οδός Τρικάλων 152 & Παύλου Μελά – Τ.Κ. 422 00 – Καλαμπάκα
Τηλ. 0030 24320 78101

www.makedonas.eu
www.deco-market.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.