Από την επιχείρηση «Καραφύλλας» έκπτωση 10% με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η ανακύκλωση είναι μια έννοια που ειδικά τα τελευταία χρόνια την ακούμε συνεχώς και παράλληλα επιδοκιμάζουμε.

0 135

Η ανακύκλωση είναι μια έννοια που ειδικά τα τελευταία χρόνια την ακούμε συνεχώς και παράλληλα επιδοκιμάζουμε.

Η ανακύκλωση είναι μια έννοια που ειδικά τα τελευταία χρόνια την ακούμε συνεχώς και παράλληλα επιδοκιμάζουμε. Δυστυχώς όμως λίγοι από εμάς είναι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που ανακυκλώνουν υλικά και παροτρύνουν τους άλλους να βάλουν την ανακύκλωση στη ζωή τους, όχι ως αναγκαστική δραστηριότητα αλλά ως ηθική υποχρέωση απέναντι στο περιβάλλον και κατ’ επέκταση στον ίδιο μας τον εαυτό.

Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την ανακύκλωση με εργαλείο που μπορεί να επαναφέρει χρησιμοποιημένα υλικά, τα οποία θεωρούνται άχρηστα στην παραγωγική διαδικασία, όπως η ανακύκλωση λαμπτήρων και μπαταριών.

Είναι σημαντικό οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας να μην καταλήγουν στους κοινούς κάδους σκουπιδιών ή στο περιβάλλον, διότι ακόμη και αυτή η ελάχιστη ποσότητα υδραργύρου που περιέχουν μπορεί να βλάψει το περιβάλλον.

Καθημερινά χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές συσκευές, όπως CD Players, κινητά τηλέφωνα, laptops κ.λπ. των οποίων η λειτουργία τους απαιτεί μπαταρίες. Τι γίνεται όμως όταν οι μπαταρίες αυτές τελειώσουν;

Τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες μπορούμε να τις ανακυκλώσουμε στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης . Έτσι, προστατεύεται το νερό και το έδαφος από επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία ουσίες.

Μπορούμε να ανακυκλώσουμε όλα τα είδη μπαταριών μέχρι 1500 γραμμάρια, είτε αυτές είναι πρωτογενείς (μιας χρήσης) είτε δευτερογενείς (επαναφορτιζόμενες).

Οι μπαταρίες που ανακυκλώνονται στέλνονται σε εργαστήρια που τις δέχονται για ανακύκλωση.
Αναζητήστε τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης για τη συγκέντρωση των χρησιμοποιημένων λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας και μπαταριών στη γειτονιά σας ή σε διάφορα καταστήματα.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, η επιχείρηση δομικών υλικών ΚΑΡΑΦΥΛΛΑΣ (2ο χλμ. Καλαμπάκας-Τρικάλων), προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, προσφέρει την ημέρα αυτή 10% έκπτωση στις αγορές οπουδήποτε πελάτη που θα τοποθετήσει στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης, που διαθέτει στο κατάστημα, λαμπτήρες ή μπαταρίες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.