Συμφωνήθηκε μείωση τιμών περιαγωγής σε κλήσεις και SMS

Συμφωνήθηκε μείωση τιμών περιαγωγής σε κλήσεις και SMS από Κοινοβούλιο, Συμβούλιο και Κομισιόν. "Η συμφωνία που επετεύχθη στον τρίλογο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Κομισιόν πάνω στις νέες τιμές περιαγωγής είναι πολύ σημαντική για την εφαρμογή του νέου Κανονισμού το συντομότερο δυνατό",δήλωσε ο κ. Μαυρομάτης.

0 276

Συμφωνήθηκε μείωση τιμών περιαγωγής σε κλήσεις και SMS από Κοινοβούλιο, Συμβούλιο και Κομισιόν. "Η συμφωνία που επετεύχθη στον τρίλογο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Κομισιόν πάνω στις νέες τιμές περιαγωγής είναι πολύ σημαντική για την εφαρμογή του νέου Κανονισμού το συντομότερο δυνατό",δήλωσε ο κ. Μαυρομάτης.

Συμφωνήθηκε μείωση τιμών περιαγωγής σε κλήσεις και SMS από Κοινοβούλιο, Συμβούλιο και Κομισιόν. "Η συμφωνία που επετεύχθη στον τρίλογο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Κομισιόν πάνω στις νέες τιμές περιαγωγής είναι πολύ σημαντική για την εφαρμογή του νέου Κανονισμού το συντομότερο δυνατό", δήλωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και εισηγητής της γνωμοδότησης σχετικά με το νέο Κανονισμό για τις τιμές περιαγωγής για την Επιτροπή Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, ΜΜΕ και Πολυγλωσσίας, Μανώλης Μαυρομμάτης.

Η δυνατότητα να "κατεβάζουμε" δεδομένα στο τηλέφωνο χρησιμοποιείται κατά κόρον από ταξιδιώτες με επαγγελματικό σκοπό και τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση από το κινητό τους σε ένα αρχείο. Οι τιμές χονδρικής που προτείνονται στο συμβιβαστικό πακέτο έχουν να κάνουν με το μέγεθος του αρχείου και υπολογίζονται σε 1 ευρώ ανά μέγκαμπαϊτ το 2009, 0,80 ευρώ το 2010 και 0,50 ευρώ το 2011. Η συμβιβαστική τιμή αποστολής SMS ενώ βρισκόμαστε σε άλλο κράτος μέλος είναι 0,11 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), ενώ η λήψη SMS εξακολουθεί να είναι δωρεάν.

Όσον αφορά στις τιμές των κλήσεων, η τελική συμφωνία περιλαμβάνει περαιτέρω σταδιακή μείωση της ευρωχρέωσης κλήσεων περιαγωγής ως εξής:

 

 

Εξερχόμενες κλήσεις (λιανική)

Εισερχόμενες κλήσεις (λιανική)

Παροχή κλήσης περιαγωγής (χονδρική)

2009

€0,43 /30 δευτερόλεπτα

€0,19 /30 δευτερόλεπτα

€0,26 /30 δευτερόλεπτα

2010

€0,39 /30 δευτερόλεπτα

€0,15 /30 δευτερόλεπτα

€0,22 /30 δευτερόλεπτα

2011

€0,35 /30 δευτερόλεπτα

€0,11 /30 δευτερόλεπτα

€0,18 /30 δευτερόλεπτα

 

Ο Μανώλης Μαυρομμάτης υποστήριξε στη γνωμοδότησή του ότι οι πολύ υψηλές διεθνείς τιμές περιαγωγής στις κινητές επικοινωνίες επηρεάζουν σήμερα τουλάχιστον 147 εκατομμύρια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τους οποίους 37 εκατομμύρια είναι τουρίστες και 110 εκατομμύρια ταξιδεύουν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, όπως για παράδειγμα οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι, τα τηλεοπτικά συνεργεία, οι τεχνικοί ραδιοφώνου κτλ, που καλύπτουν πολιτικά, πολιτιστικά, αθλητικά ή άλλα ρεπορτάζ, όταν βρίσκονται σε αποστολές.

Οι  νέοι τρόποι επικοινωνίας, όπως για παράδειγμα τα γραπτά μηνύματα (SMS) ή η αποστολή εικόνας (MMS), καθώς και οι υπηρεσίες που προσφέρονται σε σχέση με την πρόσβαση του κινητού τηλεφώνου στο Διαδίκτυο, επέβαλλαν την ύπαρξη ενός νέου συμπληρωματικού Κανονισμού, που θα ρυθμίζει αυτές τις παραμέτρους.

Ήδη με τον πρώτο Κανονισμό για την περιαγωγή, οι τιμές για τους ταξιδιώτες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώθηκαν κατά 70%. Οι εξερχόμενες κλήσεις περιαγωγής μειώθηκαν σταδιακά από 0,49 ευρώ το 2007, σε 0,46 ευρώ το 2008 και 0,43 ευρώ το 2009 ενώ οι τιμές για τις εισερχόμενες κλήσεις μειώθηκαν από 0,24 ευρώ το 2007, σε 0,22 ευρώ το 2008 και 0,19 ευρώ το 2009.

Τέλος, στη γνωμοδότησή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη ότι ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας έχουν μεγαλύτερο κόστος από τους άλλους για την εγκατάσταση, τη συντήρηση και την αναβάθμιση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, λόγω των γεωγραφικών ή δημογραφικών συνθηκών της περιοχής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr