Νέο Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Κούρο

Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Κούρο με 422,630 χλμ. στο 48ωρο!!! «Ζήτησε να του κάνουν αντιντόπιγκ κοντρόλ».Αναρωτιόμαστε όλοι μας πόσο μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη αντοχή στην καταπόνηση του σώματος αλλά και του νου.

0 188

Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Κούρο με 422,630 χλμ. στο 48ωρο!!! «Ζήτησε να του κάνουν αντιντόπιγκ κοντρόλ».Αναρωτιόμαστε όλοι μας πόσο μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη αντοχή στην καταπόνηση του σώματος αλλά και του νου.

Νέο Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Κούρο με 422,630 χλμ. στο 48ωρο!!! «Ζήτησε να του κάνουν αντιντόπιγκ κοντρόλ»
Αναρωτιόμαστε όλοι μας πόσο μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη αντοχή στην καταπόνηση του σώματος αλλά και του νου. Ένας από τους ανθρώπους πάνω στον πλανήτη γη, που έχουν καλλιεργήσει σώμα και νου και έχει μάθει να τα συγχρονίζει απόλυτα, είναι ο Έλληνας Γιάννης Κούρος.

Στα νέα δεδομένα τώρα, αυτό που μοιάζει απίστευτο και είναι αληθινό, που μόνο ένας Κούρος θα το είχε καταφέρει, είναι το νέο Παγκόσμιο ρεκόρ με 422,630 χιλιόμετρα στο 48ωρο σε διαδρομή 1000 μέτρων περιστροφική. Ο αγώνας διεξήχθη στην πόλη Gols της Αυστρίας το διήμερο 2-4 Μαΐου 2008.
Αυτό όμως που συγκλονίζει και ξεπερνά ίσως την ανθρώπινη φαντασία, είναι ότι ο Κούρος μέσα σε διάστημα 35 ημερών, έκανε τρεις μεγάλους αγώνες με αντίστοιχες πρωτιές. Τσεχία: 48ωρο με 408,10 χλμ., Ιταλία 24ωρο με 261,54 χλμ. και τώρα στην Αυστρία το Παγκόσμιο ρεκόρ με 422,630 χλμ. Αυτοί οι συνεχόμενοι αγώνες με αντίστοιχες πρωτιές είναι ρεκόρ για το βιβλίο
Guinness (Γκίνες)!

Προηγούμενο Παγκόσμιο ρεκόρ με τα ίδια χαρακτηριστικά αγώνα, είχε κάνει πάλι ο Κούρος στην Αριζόνα των ΗΠΑ με 413 χλμ. στις 29έως31-12-2005. Αν και κάποιοι εμφανίστηκαν με διάφορα τεχνάσματα να προσπαθούν να το αποσπάσουν, καίτοι ο Κούρος έχει πετύχει ως ενδιάμεσο πέρασμα 463χλμ, τρέχοντας το Σύδνευ-Μελβούρνη (αγώνα πάνω από 1000χλμ και με πολλαπλές υψομετρικές διακυμάνσεις), τώρα είχαμε πάλι ξανά την επικράτηση του Κούρου.

Ο Κούρος έχει κατοχυρώσει το ρεκόρ του 48ωρου μέσα σε στίβο, στο Surgeres της Γαλλίας το 1996 με 473,797 χλμ.
Δεύτερος στην κατάταξη ήταν ο αυστριακός Christian Chmel με 313,179χλμ, ενώ νικήτρια στις γυναίκες ήταν η ουγγαρέζα Kristina Nagy με 282,604χλμ.
Ο αγώνας του 48ώρου γινόταν στην τιμή του χρυσού Ολυμπιονίκη της σφαιροβολίας, στους Παραολυμπιακούς αγώνες του «Αθήνα 2004»,
Georg Tischler.
Τη νίκη του αυτή με το Παγκόσμιο ρεκόρ, ο Κούρος την αφιέρωσε στους ανθρώπους που τον βοήθησαν στους τελευταίους αγώνες: Β. Χαλκιά, Ι. Τσιμπλή, Β. Μπεκατώρου και στον δικό μας Λάκη Μπαρτζιώκα. Ο Μπαρτζιώκας με την Μπεκατώρου ήταν στον τελευταίο αγώνα της Αυστρίας. Σημειωτέο πως ο Λάκης Μπαρτζιώκας που είναι Μαραθωνοδρόμος και μέλλος του Συλλόγου δρομέων Τρικάλων, φιλοξένησε τον επιστήθιο φίλο του Γιάννη Κούρο τις ημέρες του Πάσχα φέτος αλλά και πέρυσι στο σπίτι του στην Ράξα Τρικάλων. Επίσης την νίκη την αφιέρωσε στον φίλο του Μάριο Τόκα που έφυγε από κοντά μας πρόσφατα.

kourospa3.jpgΠολύ συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν ο Κούρος πλησίαζε στον τερματισμό (με τον Μπαρτζιώκα από δίπλα να τον ενθαρρύνει) και θα κατέρριπτε το Παγκόσμιο ρεκόρ, ο Δήμαρχος έδωσε εντολή και χτυπούσαν χαρμόσυνα οι καμπάνες της πόλης Gols και από τα μεγάφωνα ακούγονταν Ελληνικά τραγούδια (Νταλάρα, Καζατζίδη κ.α. που είχε φέρει κάποια αυστριακή κυρία, η οποία διδάσκει συρτάκι).
Στο τέλος του αγώνα ο Κούρος, για να απορρίψει κάθε δύσπιστο οργανωτή και δημοσιογράφο που παρακολουθούσαν τον αγώνα λεπτό προς λεπτό, ζήτησε από του διοργανωτές να του κάνουν αντιντόπιγκ κοντρόλ, κάτι που έκανε το κοινό να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.

Τον Μαραθώνιο τον πέρασε με χρόνο 3:30, τα 100χλμ σε 8.27, τα 200 σε 18.02, ενώ στο πρώτο 24ωρο είχε καλύψει 257,7χλμ (11 περισσότερα απ΄ ότι στην Τσεχία) και συνέχιζε να «καλπάζει» μέχρι το τέλος του σαρανταοχταώρου.

Ο Λάκης Μπαρτζιώκας που ήταν συνεχώς δίπλα του, τον εμψύχωνε και τον βοηθούσε, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα. Από τη μια η εξαντλητική κούραση δίχως όρια να βλέπω τον φίλο μου να υποφέρει κάνοντας την υπερπροσπάθεια και από την άλλη ήξερα από μέσα μου ότι ο Γιάννης θα πετύχει το ακατόρθωτο και θα πάρει ένα ακόμη Παγκόσμιο ρεκόρ δοξάζοντας την Ελλάδα. Από κάποιο σημείο και μετά δεν καταλάβαινα ποιος δίνει κουράγιο ποιόν! Ευχαριστώ τον Γιάννη που μου έκανε να ζήσω αυτή την τόσο μοναδική εμπειρία στη ζωή μου». Ο Γιάννης Κούρος που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κεντρική Ευρώπη και σε στάδιο αποθεραπείας, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μαζί του, μας δήλωσε επιγραμματικά: «Είχαμε σύμπνοια και πολύ καλό συντονισμό στην αντιμετώπιση των δυσκολιών του αγώνα. Είχαμε οργανωθεί καλά και είμαστε αφοσιωμένοι στο στόχο μας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι κι αυτή η διαδρομή είχε 5 ορθές γωνίες που σου έκοβαν το ρυθμό αλλά και δημιουργούσαν φουσκάλες κι έτσι έχασα άλλα δύο νύχια, πέρα από τα δύο στην Τσεχία και τα τρία στην Ιταλία. Υπήρχε τσουχτερός βοριάς με περίεργες διακυμάνσεις θερμοκρασιών που τη δεύτερη μέρα μου προκάλεσαν ηλίαση. Πρίστηκαν τα κάτω άκρα απ’ τα γόνατα και κάτω και το τρέξιμο κατέστη σχεδόν αδύνατο τις τελευταίες ώρες. Επειδή όμως είχα καλό και σταθερό ρυθμό για αρκετό διάστημα της πρώτης ημέρας μου έδωσε μια αυτοπεποίθηση που δεν με άφησε να πτοηθώ από τις οστικές και μυικές κακώσεις της δεύτερης μέρας. Τη δεύτερη νύχτα κρυολόγησα και είχα πυρετό, ωστόσο κρατήθηκα ξάγρυπνος και με διαύγεια πνεύματος για να ελέγχω τον αγώνα και να αποφασίζω ανά πάσα στιγμή για το τι είναι απαραίτητο στη διατροφή και στο ρουχισμό, αλλά και στην έμπνευσή μου, καθώς και στην ομάδα υποστήριξης. Η ατμόσφαιρα του πάρκου ήταν όμως ιδανική, με δέντρα, λιμνούλα, σχολεία και γήπεδα, αλλά και η ανταπόκριση του κόσμου πολύ φιλική, που χειροκροτούσαν αδιάκοπα. Ελπίζω την επόμενη φορά να είμαστε πιο τυχεροί από πλευράς διαδρομής και να μας έχει ο Θεός καλά για μια ακόμη καλύτερη επίδοση. Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη σας εκεί στα Τρίκαλα και, κυρίως, το Λάκη Μπαρτζιώκα και την οικογένειά του για την πασχαλινή φιλοξενία, σε μια περίοδο που ήμουν κυριολεκτικά πτώμα από κούραση απανωτών αγώνων.“


Φίλε Γιάννη ότι και να πούμε εμείς θα είναι λιγότερο των περιστάσεων και δεν θα μπορέσουμε ποτέ μέσα από μια κόλα χαρτί να μεταφέρουμε στο κοινό τις υπερπροσπάθειες που κάνεις, τιμώντας τα Ελληνικά χρώματα και φέρνοντας συνεχώς διακρίσεις. Απλώς ένα «Μπράβο» από τους φίλους σου και σ’ ευχαριστούμε που μας κάνεις περήφανους σαν Έλληνες. Σε άλλα άρθρα θα αναφερθούμε σε προηγούμενες μεγάλες νίκες και Παγκόσμια ρεκόρ που έχει κάνει ο Γιάννης Κούρος, γιατί τα περισσότερα απ’ αυτά είναι γνωστά στο εξωτερικό παρά στην Ελλάδα, καθώς και στο ποιόν του. Όποιος επιθυμεί μπορεί να μπει στην προσωπική ιστοσελίδα του Γιάννη Κούρου στο
www.yianniskouros.com.

Νίκος Σαλέπης

salepisn@otenet.gr

 

kourospa5.jpg
kouros.jpg
kourospa6.jpg
kourospa4.jpg
kourospa1.jpg

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr