Μεγάλες οι αυξήσεις στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων

Σημαντικά θα επιβαρυνθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός για όσα νοικοκυριά πληρώνουν δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και σχολές, για το σχολικό έτος 2008-2009. Ειδικά για τα σχολεία της Αττικής οι αυξήσεις στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων για τις πρώτες τάξεις νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου -όπου οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα- είναι σημαντικές, φτάνοντας το 55%.

0 281

Σημαντικά θα επιβαρυνθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός για όσα νοικοκυριά πληρώνουν δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και σχολές, για το σχολικό έτος 2008-2009. Ειδικά για τα σχολεία της Αττικής οι αυξήσεις στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων για τις πρώτες τάξεις νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου -όπου οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα- είναι σημαντικές, φτάνοντας το 55%. Σημαντικά θα επιβαρυνθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός για όσα νοικοκυριά πληρώνουν δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και σχολές, για το σχολικό έτος 2008-2009. Ειδικά για τα σχολεία της Αττικής οι αυξήσεις στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων για τις πρώτες τάξεις νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου -όπου οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα- είναι σημαντικές, φτάνοντας το 55%.

Συγκεκριμένα, βάσει των πινάκων που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, στα νηπιαγωγεία οι αυξήσεις στην Αττική φθάνουν έως και 55% ενώ στην περιφέρεια το 23%.

Στα δημοτικά της Αττικής υπάρχουν αυξήσεις έως 45% και της περιφέρειας έως 35%, ενώ στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου οι αυξήσεις για τα σχολεία της Αττικής φθάνουν έως 25% και στην περιφέρεια έως 28%.

Εκκρεμμεί η ανακοίνωση από το υπουργείο του μαθηματικού τύπου για τις αυξήσεις στις υπόλοιπες -ενδιάμεσες τάξεις- ο οποίος καθορίζεται από τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις των εκπαιδευτικών και αναμένεται να ξεπεράσει το 5,5%.

Εν τω μεταξύ, τεράστιες είναι οι αυξήσεις σε ό,τι αφορά τα έξοδα μεταφοράς των παιδιών από και προς τα σχολεία, οι οποίες σε κ’αποιες περιπτώσεις φτάνουν και το 161%.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr