Δήμος Καλαμπάκας – “Εφήβων Διέξοδοι”

Πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας η μία και μοναδική συνάντηση με Εφήβους Λυκείου  στα πλαίσια της ενότητας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Εφήβων Διέξοδοι».

0 349

Πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας η μία και μοναδική συνάντηση με Εφήβους Λυκείου  στα πλαίσια της ενότητας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Εφήβων Διέξοδοι».

Πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας η μία και μοναδική συνάντηση με Εφήβους Λυκείου  στα πλαίσια της ενότητας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Εφήβων Διέξοδοι». Η πρωτοβουλία του Δημάρχου κου Βύρωνα Μπουτίνα να συνεργαστεί με το Κέντρο Πρόληψης Ν.Τρικάλων με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης» και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια σκοπό είχε να βοηθήσει τους έφηβους μαθητές δίνοντάς τους  διεξόδους και απαντήσεις σε οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζουν. Ωστόσο, η στελέχωση μίας ολιγομελής μόνο ομάδας πρέπει να προβληματίσει όλους μας και ιδιαίτερα καθηγητές και γονείς.

Οι Έφηβοι ολοκλήρωσαν  το πρόγραμμα σε 1 δίωρη συνάντηση.
Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η  κα Σουλιώτη Ρίτσα, Κοινωνική Ανθρωπολόγος και Στέλεχος του ΚΚΠΤ Ν. Τρικάλων.

Πρόγραμμα: Έφηβοι μαθητές.

Προγράμματα Πρόληψης -Αγωγής Υγείας: για μαθητές Λυκείου στόχος των σεμιναρίων αυτών είναι η ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης του εφήβου-μαθητή στην κρίσιμη περίοδο της ζωής του. Μέσα από βιωματικές διεργασίες, μοιράζεται αγωνίες και ανησυχίες, δέχεται συναισθηματική υποστήριξη, και παράλληλα καλλιεργεί ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες.

Θεματολογία του προγράμματος:

  • Εφηβεία
  • Άγχος
  • Επιθετικότητα στο σχολικό περιβάλλον.
  • Αναγνώριση και έκφραση των συναισθημάτων.
  • Ανάπτυξη και ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.
  • Θέματα φιλίας

Από το γραφείο Δημάρχου

 

Δήμος Καλαμπάκας -

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr