Δέσμευση για μειώσεις τιμών στα Σούπερ Μάρκετ

Την ικανοποίησή του, για τη δέσμευση των σούπερ μάρκετ να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα και είδη διατροφής, εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντησή του, με εκπροσώπους των δέκα μεγαλυτέρων αλυσίδων.

0 242

Την ικανοποίησή του, για τη δέσμευση των σούπερ μάρκετ να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα και είδη διατροφής, εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντησή του, με εκπροσώπους των δέκα μεγαλυτέρων αλυσίδων. Την ικανοποίησή του, για τη δέσμευση των σούπερ μάρκετ να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα και είδη διατροφής, εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντησή του, με εκπροσώπους των δέκα μεγαλυτέρων αλυσίδων. Όπως επεσήμανε ο κύριος Χατζηδάκης, οι μειώσεις αυτές θα είναι ορατές στο δείκτη τιμών καταναλωτή, ήδη από το Μάιο. Μειώσεις τιμών σε βασικά είδη διατροφής συμφώνησαν Υπουργείο Ανάπτυξης και εκπρόσωποι δέκα αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ.

"Έχουμε καλές ειδήσεις. Καλέσαμε τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ να προβούν σε μειώσεις τιμών το επόμενο διάστημα, σε βασικά προϊόντα και διαπιστώσαμε αποδοχή. Κάθε εταιρεία με βάση ην εμπορική της πολιτική θα προβεί σε μειώσεις τιμών", τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, μετά από τη συνάντηση που με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ.

Ο υπουργός προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση με τον υφυπουργό Γιώργο Βλάχο για την επεξεργασία των όρων της κίνησης αυτής.

"Προφανώς κάθε μια από τις εταιρίες θα ακολουθήσει τη δική της πολιτική αλλά η δέσμευση που ανέλαβαν σήμερα θα ελεγχθεί από τη δική μας πλευρά αλλά και από τους καταναλωτές και θα πιστοποιηθεί στο δείκτη τιμών καταναλωτή. Είχαμε χειροπιαστό αποτέλεσμα για τους καταναλωτές, από τη συζήτηση που έγινε, το οποίο θα αποτυπωθεί στο καλάθι της νοικοκυράς", επισήμανε ο Υπουργός και πρόσθεσε:

"Το 2009 είναι χρονιά εθνικής και κοινωνικής ευθύνης και όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι. Δεν μιλάμε για απειροελάχιστες μειώσεις αλλά για μειώσεις που θα γίνουν αντιληπτές και οι οποίες δεν θα είναι ίδιες ανά κατηγορία και ανά προϊόν. Η κάθε εταιρεία θα ορίσει το χρόνο που θα εφαρμόσει τις μειώσεις αλλά το Μάιο θα είναι ορατές οι επιπτώσεις στο δείκτη καταναλωτή”.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης κατά τη συνάντηση δεν τέθηκε το ζήτημα της στάσης που θα ακολουθήσουν οι βιομηχανίες τροφίμων, ενώ όπως διευκρίνισε ότι δεν συζητήθηκε το νομοσχέδιο, που ετοιμάζεται για τα σούπερ μάρκετ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους από τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, Βερόπουλο, Σκαλβενίτη, Γαλαξία, Θανόπουλος, Ατλάνιτκ, Μασούτης, Βερούκας, Μπαζάρ και Καρφούρ.

"Ο κ. Χατζηδάκης μετά από συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των super market, για μία ακόμη φορά ανακοίνωσε μειώσεις τιμών σε βασικά είδη διατροφής. Αυτή η κυβέρνηση αντί να χτυπήσει τα καρτέλ και να πατάξει την κερδοσκοπία, εκλιπαρεί τα super market για τα αυτονόητα", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος.

ΑΠΕ – ΝΕΤ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr