Τρώνε λάθος, πίνουν πολύ …στην Καλαμπάκα

Οι διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Καλαμπάκας φαίνεται ότι απέχουν πολύ από τη μεσογειακή διατροφή, η οποία θεωρείται πολύ σημαντική για την ανθρώπινη υγεία.

0 402

Οι διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Καλαμπάκας φαίνεται ότι απέχουν πολύ από τη μεσογειακή διατροφή, η οποία θεωρείται πολύ σημαντική για την ανθρώπινη υγεία. Οι διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Καλαμπάκας φαίνεται ότι απέχουν πολύ από τη μεσογειακή διατροφή, η οποία θεωρείται πολύ σημαντική για την ανθρώπινη υγεία.

Σύμφωνα με τα αποτέλεσμα έρευνας του γιατρού Γενικής Ιατρικής Αθ. Νάτση, οι Καλαμπακιώτες καταναλώνουν εβδομαδιαίως πολύ περισσότερο κόκκινο από ότι λευκό κρέας, λίγα όσπρια, λίγα γαλακτοκομικά, λαχανικά και πατάτες, και αυξημένες ποσότητες αλκοόλ.

Ενδεικτικό μάλιστα του ανθυγιεινού τρόπου διατροφής των κατοίκων της περιοχής είναι ότι από τα 483 άτομα εκ των οποίων οι 238 ήταν άνδρες και οι 245 γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη, το ποσοστό των παχύσαρκων φθάνει το 43,67%.

Τα αποτελέσματα αυτής της ενδιαφέρουσας έρευνας θα παρουσιαστούν επίσημα στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

πηγή: Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Β.Π.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr