Ακατάλληλο προς πόσιν το νερό του Δ.Δ. Κορυδαλλού

Μια δυσάρεστη εξέλιξη η οποία ως φαίνεται δεν αντιμετωπίζεται με την δέουσα ευθύνη, λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες στο Δ.Δ. Κορυδαλλού. Οι δύστυχοι κάτοικοι που έμειναν και κατοικούν στο χωριό δεν είναι μόνο η σκόνη των έργων της Εγνατίας που τους τρώει μέρα με την μέρα την ζωή τους, αντιμετωπίζουν πλέον ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα.

0 310

Μια δυσάρεστη εξέλιξη η οποία ως φαίνεται δεν αντιμετωπίζεται με την δέουσα ευθύνη, λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες στο Δ.Δ. Κορυδαλλού. Οι δύστυχοι κάτοικοι που έμειναν και κατοικούν στο χωριό δεν είναι μόνο η σκόνη των έργων της Εγνατίας που τους τρώει μέρα με την μέρα την ζωή τους, αντιμετωπίζουν πλέον ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα.

Μια δυσάρεστη εξέλιξη η οποία ως φαίνεται δεν αντιμετωπίζεται με την δέουσα ευθύνη, λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες στο Δ.Δ. Κορυδαλλού.
Οι δύστυχοι κάτοικοι που έμειναν και κατοικούν στο χωριό δεν είναι μόνο η σκόνη των έργων της Εγνατίας που τους τρώει μέρα με την μέρα την ζωή τους, αντιμετωπίζουν πλέον ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα.
Το νερό που πίνουν είναι ακατάλληλο ή μάλλον καλύτερα είναι επικίνδυνο.
Πριν 4 μήνες οι κάτοικοι άρχισαν να διαμαρτύρονται για την θολότητα του νερού.
Οι πρώτες εξαγγελίες των υπευθύνων του Δήμου ήταν ότι μπορεί το νερό να ήταν θολό, όμως ήτο πόσιμο για τους Δημότες!!
Συνεχίστηκε η ίδια κατάσταση για κάποιες εβδομάδες έως ότου εστάλησαν δείγματα νερού προς εξέταση σε ιδιωτικό εργαστήριο.
Τα αποτελέσματα, κόλαφος. Τα περισσότερα δείγματα ακατάλληλα για ύδρευση.
Η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε μια σειρά έργων και ενεργειών που υπεδείχθησαν (χλωρίωση, καθαρισμός δεξαμενών κ.ά.) για την αποκατάσταση του προβλήματος.
Όταν γίναν τα απαραίτητα το τμήμα Υγειονομικού ελέγχου της Νομαρχίας ανέλαβε τον επανέλεγχο του νερού.
Η ανάλυση έγινε και τα αποτελέσματα κοινοποιήθηκαν στον Δήμο πριν από μια εβδομάδα.
Δυστυχώς οι αναλύσεις και πάλι δείχνουν ότι το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται.
Η υπηρεσία στο έγγραφό της προς τον Δήμο αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της μικροβιολογικής ανάλυσης των δειγμάτων παρουσιάζουν απόκλιση από τα προβλεπόμενα προοπτικά όρια του πόσιμου νερού.
Προτρέπει άμεσα να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Σας παρακαλούμε αφού λάβετε υπόψη τα σχετικά (α, β) να προβείτε σε απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, όπως στην τοποθέτηση μόνιμων μηχανημάτων χλωρίωσης, οι οποίοι να παρέχουν ποσότητα χλωρίου τόση ώστε να ανιχνεύεται ελεύθερο χλώριο στα άκρα του δικτύου ύδρευσης τουλάχιστον 0,20 mg/lt. Να καθαριστούν και να απολυμανθούν οι κεντρικές δεξαμενές, καθώς και να προβείτε στη κατασκευή σημείων δειγματοληψίας (βρύσες) οι οποίος να μπορούν να απολυμανθούν. Να κλειδωθεί το φρεάτιο της υδρομάστευσης στη θέση «Πριόνια», διότι κατά την δειγματοληψία διαπιστώθηκε πώς δεν είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας. Στην υδρομάστευση στη θέση «Λούνι» να γίνουν συμπληρωματικά έργα ώστε να αποφεύγεται η είσοδος βρόχινων νερών εντός αυτής. Να δημιουργηθούν ζώνες ασφαλείας περιμετρικά των πηγών (π.χ. περίφραξη), για την προστασία τους από ζώα που βόσκουν στην γύρω περιοχή.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών να προβείτε σε δειγματοληψία δεν υπήρξε η δυνατότητα λήψης νερού από την υδρομάστευση στη θέση «Λούνι», διότι βρέθηκαν κλειδωμένα τα φρεάτια.
Σας υπενθυμίζουμε πως υπεύθυνοι για τη συμμόρφωση προς τους όρους της σχετ. (α), για το νερό του δικτύου ύδρευσης είναι ο φορέας λειτουργίας αυτού (Δήμοι, Κοινότητες κτλ.).
Το έγγραφο υπογράφει ο Αντινομάρχης Τρικάλων Νικόλαος Σακκάς ο οποίος μιλώντας στην στήλη μας ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν εκ νέου δείγματα και αν το πρόβλημα δεν έχει αποκατασταθεί η Νομαρχία θα επιβάλλει στον Δήμο κυρώσεις.
Δεν έχουμε χρήματα να κάνουμε κάτι απάντησε ο Δήμαρχος
Στο έγγραφο και στα περί λήψης μέτρων που αναφέρει το έγγραφο ο Δήμαρχος Μαλακασίου κ. Λιάτης απαντά:
«Δεν χρειάζεται να γίνει δειγματοληψία την ερχόμενη εβδομάδα γιατί δεν κάναμε τίποτα. Ο Δήμος έχει στερέψει από χρήματα.
Ας μας δώσει η Νομαρχία 50 – 100 χιλ. να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα. Από την καρέκλα του ο κ. Σακκάς λέει πολλά…». Απάντησε και για την περίπτωση επιβολής προστίμου στον Δήμο με την φράση των Σπαρτιατών «Μολών Λαβέ».
Σ’ όλη αυτή την δίνη της αντιπαράθεσης βρίσκονται οι κάτοικοι που συνεχίζουν να πίνουν επικίνδυνο νερό.
Στο θέμα τοποθετήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού κ. Θάνος όπου κατηγόρησε τον κ. Λιάτη για ανευθυνότητα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου του Δ.Δ. Κορυδαλλού Αντώνης Καραμήτρος ζήτησε τη βοήθεια του Νομάρχη και να αναλάβει ο Σύλλογος να επιλύσει το πρόβλημα.
Μάλιστα για τις εργασίες διαθέτουν όλες τις οικονομίες του Συλλόγου. Απείλησε ότι την Δευτέρα το πρωί θα ενημερώσει τον Αρμόδιο Εισαγγελέα και ο Σύλλογος θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του Δημάρχου.

πηγή: Η ΕΡΕΥΝΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr