ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Πλασιέ συμφερόντων η Κυβέρνηση της Ν.Δ

0 736

Με fast track διαδικασίες η κυβέρνηση της ΝΔ εισάγει προς ψήφιση στη Βουλή ένα περιβαλλοκτόνο νομοσχέδιο το οποίο πέρα από το ότι καταστρατηγεί πληθώρα κοινοτικών οδηγιών και κανονισμών, βρίθει και από φωτογραφικές διατάξεις που εξυπηρετούν ημετέρους. Με τον ψευδεπίγραφο τίτλο του δήθεν εκσυγχρονισμού, επιχειρείται ένα οικολογικό έγκλημα το οποίο αγνοεί τις σοβαρές ενστάσεις όλων των περιβαντολλογικών οργανώσεων, αντιμετωπίζοντας το περιβάλλον ως εμπόδιο για τα σχέδια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των ΄΄κολλητών΄΄ της ΝΔ.

Μεταξύ άλλων:

 

  • Τροποποιείται η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης και μετατρέπεται σε αδιαφανή και διάτρητη διαδικασία.
  • Καταργείται η άδεια παραγωγής για τις ΑΠΕ και αντικαθίσταται από Βεβαίωση Παραγωγού Ηλεκτρικής Ενέργειας μετά από αυτοποιημένη διαδικασία ελέγχου.
  • Καταργούνται οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών με μοναδικό στόχο ο έλεγχος από την Κυβέρνηση και τους φίλους της των γνωμοδοτήσεων για έργα εντός των περιοχών αυτών. Συγχρόνως, δε, μένουν στον αέρα δεκάδες εργαζόμενοι σε αυτούς.
  • Αίρεται ο περιορισμός κατοχής 51% για την συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στο ΑΔΜΗΕ. Πρόκειται για μια πολιτικά και οικονομικά επιζήμια ενέργεια σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου και της κοινωνίας συνολικά. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΑΔΜΗΕ είναι κερδοφόρος εταιρία που υλοποιεί και σχεδιάζει εξαιρετικής σημασίας έργα που μπορούν να οδηγήσουν στη μείωση του ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αλλά και να ενισχύσουν την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

 

 

Με λίγα λόγια, η Κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας και με το Κοινοβούλιο σε “καραντίνα”, φέρνει προς ψήφιση ενα νομοσχέδιο οδωστρωτήρα, με το οποίο θέτει σε κίνδυνο τα στρατηγικά πλεονεκτήματα και το φυσικό κάλλος του νομού, τορπιλίζει την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, απειλεί τη βιωσιμότητα περιοχών, όπως αυτή του Ασπροποτάμου, και έν τέλει, υπονομεύει  την αειφορία και την πρωτογενή παραγωγή.

Την ίδια στγμή, βέβαια, η ΝΔ δεν ξεχνάει να βολέψει ΄΄τα δικά της παιδιά΄΄. Πιστή στις αντικοινοβουλευτικές της διαδικασίες, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, δίνεται μισθός 8.314 ευρώ στα στελέχη της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογοναθράκων, υπενθυμίζοντας μας με τον πιο προκλητικό τρόπο τις πραγματικές της προτεραιότητες για την κοινωνία και την οικονομία.

Άραγε, οι βουλευτές της ΝΔ του Νομού  έχουν να πουν κάτι για όλα αυτά ή θα ακολουθήσουν την προσφιλή τους τακτική και θα τηρήσουν ΄΄σιγή ασυρμάτου΄΄?

Οι θεσμικοί φορείς του Νομού  θα τιμήσουν την εντολή που έλαβαν από το λαό των Τρικάλων και θα πάρουν επιτέλους θέση για αυτά που συμβαίνουν?

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ο Σύριζα δεν πρόκειται να σιωπήσει και μαζί με την κοινωνία θα σταθεί εμπόδιο στα καταστροφικά κυβερνητικά σχέδια.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr