Η χαλαζόπτωση έπληξε 14.300 στρέμματα καλλιεργειών στο Νομό Τρικάλων

0 248

Μετά τη νέα χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές του Ν. Τρικάλων στις 13-06-2018 και με παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, δύο (2) κλιμάκια αποτελούμενα από γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του ΕΛΓΑ Λάρισας επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές την Πέμπτη 14-06-2018 και προέβησαν σε μία πρώτη εκτίμηση της έκτασης και του ύψους των ζημιών. Μετά τον έλεγχο, οι παραγωγοί ενημερώθηκαν από τους γεωπόνους των κλιμακίων ώστε να προβούν στις κατάλληλες καλλιεργητικές φροντίδες( ψεκασμοί με χαλκούχα σκευάσματα, κατάλληλη λίπανση ).

Στις τοπικές κοινότητες Λόγγου, Αγ. Κυριακής, Γλίνους, Μεγ. Καλυβίων και Φανερωμένης το σύνολο των χαλαζόπληκτων καλλιεργειών εκτιμάται στα 8.800 στρέμματα. Αναλυτικά:

Βαμβάκι: 6.400στρέμματα
Μηδική: 1000 στρέμματα
Αραβόσιτος : 760 στρέμματα
Πεπονοειδή : 570 στρέμματα
Αμπέλια: 30 στρέμματα
Κηπευτικά: 30 στρέμματα
Αχλάδια : 10στρέμματα

Στις τοπικές κοινότητες Βασιλικής, Μεγάρχης και Μικρού Κεφαλόβρυσου προκλήθηκαν ζημιές σε σύνολο 5.500 στρεμμάτων καλλιεργειών. Αναλυτικά :

Αραβόσιτος: 3300 στρέμματα.
Μηδική : 1300 στρέμματα
Κηπευτικά: 360 στρέμματα
Καπνά: 300 στρέμματα
Πεπονοειδή: 160 στρέμματα
Δενδρώδεις ( Ροδάκινα-Ακτινίδια ) 80 στρέμματα
Συνολικά η τελευταία χαλαζόπτωση έπληξε στον Ν. Τρικάλων περί τα 14.300 στρέμματα καλλιεργειών.
«Δυστυχώς για άλλη μια φορά τα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργειες στον νομό μας. Ενημερώθηκα από το κλιμάκιο της υπηρεσίας μας για τα αποτελέσματα του ελέγχου, μετά την τελευταία χαλαζόπτωση, τα οποία και μετέφερα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων στις εν λόγω καλλιέργειες και να στηρίξουμε τους παραγωγούς, ζητήσαμε την επίσπευση της διαδικασίας εξατομίκευσης των ζημιών από τον ΕΛΓΑ μετά τη λήξη της αναγγελίας στον Δήμο. Πρέπει οι καλλιεργητές να αποζημιωθούν άμεσα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.