Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Καλαμπάκας

Ήταν η πρώτη φορά που όλοι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων επαρχίας Καλαμπάκας συναντήθηκαν και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να διεκδικήσουν την επίλυση των σοβαρότερων προβλημάτων που ταλανίζουν τα σχολεία.

0 382

Ήταν η πρώτη φορά που όλοι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων επαρχίας Καλαμπάκας συναντήθηκαν και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να διεκδικήσουν την επίλυση των σοβαρότερων προβλημάτων που ταλανίζουν τα σχολεία. Ήταν η πρώτη φορά που όλοι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων επαρχίας Καλαμπάκας συναντήθηκαν και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να διεκδικήσουν την επίλυση των σοβαρότερων προβλημάτων που ταλανίζουν τα σχολεία.
Στην συζήτηση αυτή κατατέθηκαν και προτάσεις ώστε να αναβαθμιστεί η λειτουργία των Σχολείων αλλά και να εμπλουτιστούν οι δραστηριότητες των Μαθητών.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
Πρώτη προτεραιότητα που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι ήταν η ίδρυση και λειτουργία ενός ακόμη Δημοτικού Σχολείου στην Καλαμπάκα.
Ήδη ο μεγάλος αριθμός παιδειών που φιλοξενούνται στα 4 Δημοτικά Σχολεία της πόλης δυσκολεύουν το έργο των Δασκάλων αλλά και την διαμονή των παιδιών.
Έτσι αυτό που επισημάνθηκε από όλους ήταν η άμεση παρέμβαση στους διάφορους φορείς ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή ενός 5ου Δημοτικού Σχολείου.
Δεν παραλήφθηκε να αναφερθεί στην συζήτηση το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο θέμα ενέργειες γίνονται και από την Δημοτική Αρχή εδώ και καιρό.
Αποφασίστηκε από τους παρευρισκόμενους να ξεκινήσει μια προσπάθεια ώστε να διοργανώνονται κάθε χρόνο αγώνες (τουρνουά) ποδοσφαίρου – μπάσκετ – ποδηλασίας – στίβος κλπ. με την συμμετοχή όλων των σχολείων της περιοχής σε πρώτη φάση και του Νομού σε δεύτερη.
Ο εκπρόσωπος του Δήμου κ. Ντίνος που συμμετείχε στην συνάντηση δεσμεύτηκε πως για το παραπάνω θέμα ο Δήμος θα βοηθήσει με την διάθεση Γυμναστών για αυτόν το σκοπό.
Επισημάνθηκε το γεγονός ότι τα σχολεία είναι αφύλακτα από εξωτερικούς επισκέψεις, κυρίως την νύχτα.
Είναι απαραίτητο οι αύλειοι χώροι των σχολείων να λειτουργούν ως χώροι δραστηριοτήτων των παιδιών, ακόμη και τις απογευματινές ώρες αφού άλλοι χώροι που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τα παιδιά δεν υπάρχουν.
Η ύπαρξη φύλαξη των σχολείων με όλα αυτά που συμβαίνουν (Ναρκωτικά κλπ.) κρίνεται αναγκαία.
Οι εκπρόσωποι των συλλόγων αναφέρθηκαν ακόμη στο γεγονός ότι η λειτουργία μιας σχολής εικαστικών τεχνών (ζωγραφικής, γλυπτικής) στην Καλαμπάκα και η λειτουργία ενός θεατρικού εργαστηρίου που θα έχουν πρόσβαση όλα τα σχολεία, θα βοηθούσε τα παιδιά και θα τα προσανατόλιζε σε καλούς δρόμους.

Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Καλαμπάκας είναι η μη ύπαρξη ενός χώρου όπου θα γίνονται οι ημερήσιες τοπικές εκδρομές αλλά και θα χρησιμοποιείται καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από τα παιδιά για αθλοπαιδείες και δραστηριότητες.
Η δενδροφύτευση κάποιων εκτάσεων στην περιοχή από τα παιδιά, αποφασίστηκε να ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς (Δασαρχείο, Δήμος) ώστε να αποκτήσουν από μικρές ηλικίες περιβαλλοντική συνείδηση.
Με το τέλος της συζήτησης αποφάσισαν να συγκροτήσουν όλοι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων μια επιτροπή που θα ξεκινήσει μια σειρά επαφών με τους αρμόδιους φορείς.
Στόχος της επιτροπής η ανάδειξη των προβλημάτων (Γενικών ή επί μέρους του κάθε σχολείου).
Η αρχή θα γίνει με την συνάντηση εντός της εβδομάδος με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Μπουτίνα.
Στην επιτροπή συμμετέχουν:
– Παπαγεωργίου Χρήστος 1ο Δημοτικό
– Παπαδοπούλου Ελένη 2ο Δημοτικό
– Μπέντας Χρήστος 3ο Δημοτικό
– Κατσικά Χρτιστίνα 4ο Δημοτικό
– Ζαρακώτα Νέλη Δημοτικό Καστρακίου
– Αγγέλη Δήμητρα Δημοτικό Διάβας
Αρωγός και συμπαραστάτης στα αιτήματα των Συλλόγων, με δήλωσή τους στην στήλη μας, ο Προϊστάμενος πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλαμπάκας κ. Τσιαντής και η Σχολική Σύμβουλος κ. Πετρίδη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr