Πρόταση για 5 χρόνια Δημοτικό και 4 χρόνια Λύκειο

Ένα επιπλέον έτος στο τέλος του Λυκείου -το οποίο χαρακτηρίζει ως ένα είδος «εθνικού φροντιστηρίου» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση- και ένα λιγότερο στο Δημοτικό Σχολείο, προτείνει ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Θάνος Βερέμης.

0 345

Ένα επιπλέον έτος στο τέλος του Λυκείου -το οποίο χαρακτηρίζει ως ένα είδος «εθνικού φροντιστηρίου» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση- και ένα λιγότερο στο Δημοτικό Σχολείο, προτείνει ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Θάνος Βερέμης. Ένα επιπλέον έτος στο τέλος του Λυκείου -το οποίο χαρακτηρίζει ως ένα είδος «εθνικού φροντιστηρίου» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση- και ένα λιγότερο στο Δημοτικό Σχολείο, προτείνει ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Θάνος Βερέμης.
Όπως αποκάλυψε το Μega, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν είναι κατ’ αρχήν αρνητική στην πρόταση αυτή, που συνδυάζεται με την καθιέρωση ενός προπαρασκευαστικού έτους για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, χωρίς κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Κατά τη διάρκεια του έτους αυτού, οι υποψήφιοι φοιτητές θα αξιολογούνται ως προς την καταλληλότητά τους για τη συνέχιση των σπουδών τους.
Παράλληλα με αυτά τα μέτρα, η πρόταση του κ. Βερέμη περιλαμβάνει και την δημιουργία ενός Εθνικού Κέντρου Εξετάσεων, στα πρότυπα του Βρετανικού Συμβουλίου, το οποίο θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τη διεξαγωγή των εισαγωγικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια.
Ο διάλογος για τις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αναμένεται να αρχίσει το Σεπτέμβριο, ενώ το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη αποστείλει προσκλήσεις σε όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr