Παγκόσμιο συνέδριο Ορεινής Διάσωσης στην Καλαμπάκα

Το περασμένο σαββατοκύριακο αντιπροσωπία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης στο Σαμονί των Γαλλικών Άλπεων, όπου μεταξύ άλλων, κατέθεσε το φάκελο υποψηφιότητας για την ανάληψη της συγκεκριμένης διοργάνωσης από την ΕΟΔ και τη διεξαγωγή της στην Καλαμπάκα με πιθανές ημερομηνίες τον Οκτώβριο του 2010 ή του 2011.

0 417

Το περασμένο σαββατοκύριακο αντιπροσωπία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης στο Σαμονί των Γαλλικών Άλπεων, όπου μεταξύ άλλων, κατέθεσε το φάκελο υποψηφιότητας για την ανάληψη της συγκεκριμένης διοργάνωσης από την ΕΟΔ και τη διεξαγωγή της στην Καλαμπάκα με πιθανές ημερομηνίες τον Οκτώβριο του 2010 ή του 2011. Το περασμένο σαββατοκύριακο αντιπροσωπία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης στο Σαμονί των Γαλλικών Άλπεων, όπου μεταξύ άλλων, κατέθεσε το φάκελο υποψηφιότητας για την ανάληψη της συγκεκριμένης διοργάνωσης από την ΕΟΔ και τη διεξαγωγή της στην Καλαμπάκα με πιθανές ημερομηνίες τον Οκτώβριο του 2010 ή του 2011. Η προσπάθεια υποστηρίζεται από το Δήμο Καλαμπάκας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, οι οποίοι αμφότεροι ενστερνίστηκαν την ιδέα αντιλαμβανόμενοι τα οφέλη που θα αποκομίσει όχι μόνο η πόλη της Καλαμπάκας αλλά και ευρύτερα ο νομός από τη φιλοξενία μιας διοργάνωσης παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Ο φάκελος περιλαμβάνει ιστορική και γεωγραφική περιγραφή του νομού, δίνοντας έμφαση στον πλούσιο ορεινό όγκο, τη φυσική ομορφιά και την άρτια τουριστική υποδομή και εστιάζει στην πόλη της Καλαμπάκας και τα Μετέωρα με σημαντικό φωτογραφικό υλικό, στατιστικά στοιχεία και πληροφορίες για αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους, καταλύματα, ξενοδοχειακές μονάδες, χώρους εστίασης και διασκέδασης. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται πληροφορίες και φωτογραφίες από τη διεξαγωγή του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ορεινής Διάσωσης τον περασμένο Μάιο στην Καλαμπάκα, από το οποίο προβλήθηκαν πλάνα στο Σαμονί εντυπωσιάζοντας τις ξένες αντιπροσωπίες οι οποίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον να επισκεφτούν την περιοχή στο επόμενο Πανελλήνιο Συνέδριο.

IMG_3946.jpgΈτσι, μετά από συνεννόηση με τον δήμαρχο κύριο Βύρωνα Μπουτίνα ορίστηκε ως πιθανή ημερομηνία του επόμενου συνεδρίου το σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαΐου 2009 ως συνέχεια της φετινής πετυχημένης προσπάθειας ώστε να καταστεί η συγκεκριμένη διοργάνωση θεσμός για την πόλη της Καλαμπάκας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης δεν περιορίζεται αποκλειστικά στον τομέα της διάσωσης συνανθρώπων μας αλλά με τη στήριξη των τοπικών αρχών και ιδιωτικών φορέων, επεκτείνεται και σε άλλες δραστηριότητες με ευρύτερα οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr