«Πέρασμα» του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ από το δήμο Μαλακασίου

Από την περιοχή του δήμου Μαλακασίου πέρασε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, επιστρέφοντας από το νομό Ιωαννίνων, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα της Εγνατίας Οδού.

0 307

Από την περιοχή του δήμου Μαλακασίου πέρασε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, επιστρέφοντας από το νομό Ιωαννίνων, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα της Εγνατίας Οδού. Από την περιοχή του δήμου Μαλακασίου πέρασε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, επιστρέφοντας από το νομό Ιωαννίνων, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα της Εγνατίας Οδού.
Ο κ. Σουφλιάς παρέδωσε στην κυκλοφορία το τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Ιωαννίνων μέχρι τη γέφυρα Αράχθου, μήκους 20 χλμ., ενώ κατά τη διέλευσή του από την περιοχή μας επιθεώρησε και τα έργα που γίνονται στο σημείο αυτό, χωρίς να έχει επίσημες συναντήσεις με τοπικούς φορείς.
Στο τμήμα αυτό συμπεριλαμβάνεται η μεγαλύτερη σήραγγα της Ελλάδος, στο Δρίσκο, μήκους 6,5 χιλιομέτρων, η γέφυρα Κατούνας και τα διόδια Παμβώτιδας, ενώ θα λειτουργεί και σαν παράκαμψη των Ιωαννίνων προς Ανατολή, αφού τα αυτοκίνητα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας προς Θεσσαλία και Μακεδονία και αντίστροφα, που ήταν υποχρεωμένα να διασχίζουν την πόλη, δημιουργώντας κυκλοφοριακά προβλήματα, τώρα θα διασχίζουν το λεκανοπέδιο σε ελάχιστα λεπτά.
Στις δηλώσεις του ο κ. Σουφλιάς υπογράμμισε ότι περίπου το 30% της Εγνατίας στην Ήπειρο αποτελείται από μεγάλα τεχνικά έργα, με 32 δίδυμες σήραγγες που καλύπτουν μήκος οδού 30 χλμ, καθώς και 7,5 χλμ, διπλές γέφυρες. Πέντε από τις γέφυρες αυτές έχουν μήκος μεγαλύτερο από 500 μ. Η γέφυρα του Μετσοβίτικου, μήκους 530 μέτρων, έχει ύψος 100 μέτρων.
Από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Παναγιά του δήμου Μαλακασίου θα λειτουργούν συνολικά δέκα ανισόπεδοι κόμβοι.
Ο συνολικός προϋπολογισμός για την ολοκλήρωση των 123 χλμ της Εγνατίας στην Ήπειρο, ανέρχεται σε 2,148 εκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr