Ο “Φον Δημητράκης” Σάββατο και Κυριακή στην Καλαμπάκα

Την θεατρική παράσταση του Δημήτρη Ψαθά "Φον Δημητράκης" θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Νοεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Καλαμπάκας. Οι πρόβες συνεχίζονται και οι ηθοποιοί που ανεβαίνουν στο σανίδι δηλώνουν έτοιμοι να μας παρουσιάσουν το έργο.

0 314

Την θεατρική παράσταση του Δημήτρη Ψαθά "Φον Δημητράκης" θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Νοεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Καλαμπάκας. Οι πρόβες συνεχίζονται και οι ηθοποιοί που ανεβαίνουν στο σανίδι δηλώνουν έτοιμοι να μας παρουσιάσουν το έργο.

Την θεατρική παράσταση του Δημήτρη Ψαθά "Φον Δημητράκης" θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Νοεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Καλαμπάκας. Οι πρόβες συνεχίζονται και οι ηθοποιοί που ανεβαίνουν στο σανίδι δηλώνουν έτοιμοι να μας παρουσιάσουν το έργο. Η όλη προσπάθεια γίνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και ψαλτικής τέχνης "Ο Άγιος Βησσαρίων". Το βράδυ της Δευτέρας έγινε η παρουσίαση των ηθοποιών του έργου, παρουσία των ΜΜΕ της Καλαμπάκας όπου δόθηκαν και οι ανάλογες διευκρινήσεις. Η είσοδος είναι δωρεάν αλλά για να μην γίνεται το αδιαχώρητο οι αρμόδιοι φρόντισαν να αριθμήσουν τις θέσεις του Εκθεσιακού Κέντρου και όσοι θέλουν να δουν την παράσταση θα πρέπει να προμηθεύονται από το τουριστικό γραφείο, κάτω από το Δημαρχείο, το "χαρτάκι" που θα αναγράφει την θέση του καθενός. Την σκηνοθεσία του έργου την έχει ο κ. Λεωνίδας Νικόπουλος.

Πρόκειται για μια πολιτική κωμική σάτιρα πάνω σ’ ένα τραγικό θέμα: το πάθος για την εξουσία που οδηγεί τον κεντρικό ήρωα του έργου στην υπουργική καρέκλα, τον καιρό της Γερμανικής Κατοχής, όταν τα πιο κοντινά του πρόσωπα οργανώνονται στην αντίσταση. Ο Ψαθάς κατασκευάζοντας με μαστοριά μια κωμωδία αποκαλύπτει την ιδεολογία που παράγει ανθρώπους σαν τον Φον Δημητράκη. Όλοι οι χαρακτήρες, καιροσκόποι, φοβητσιάρηδες, ριψοκίνδυνοι, ευθείς, είναι αδρά σκιτσαρισμένοι ενώ κωμικές καταστάσεις παράγουν αβίαστα γέλιο που αφήνει όμως μια πικρή γεύση.

Δυο λόγια για το έργο

1942. Kατοχή. Ο Δημήτρης Χαρίτος έχει μια μεγάλη φιλοδοξία: να γίνει υπουργός. Όμως όλες του οι προσπάθειες αποτυγχάνουν. Και εκτός των άλλων, ο γιος του βγήκε αντάρτης στο βουνό, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την ανέλιξή του στην πολιτική. Παράλληλα, ο αδερφός του, καθηγητής φιλολογίας πριν την Κατοχή, ανοίγει ένα μπακάλικο, στο οποίο εργάζεται και η κόρη του Χαρίτου, Άννα. Στην πραγματικότητα όμως το μαγαζί του είναι μόνο η βιτρίνα�κάτω από τις πατάτες και τις ντομάτες που μεταφέρονται στα γύρω χωριά, κρύβονται όπλα και πολεμοφόδια που προορίζονται για τους αντάρτες. Ο Χαρίτος φυσικά δεν ξέρει τίποτα για τις δραστηριότητες του αδερφού του και της κόρης του. Ώσπου του παρουσιάζεται επιτέλους η ευκαιρία να γίνει υπουργός, όταν μεσολαβεί υπέρ του ένας Έλληνας, πράκτορας των Γερμανών . Όταν ο Χαρίτος μαθαίνει την αντιστασιακή δράση του αδερφού του και της κόρης του αποφασίζει να τους συλλάβει και να τους ανακρίνει. Στο τέλος συλλαμβάνεται και ο ίδιος από τους Γερμανούς κι έτσι τελειώνει η πολιτική καριέρα του Δημήτρη Χαρίτου, του "Φον Δημητράκη".
 

fon_dimitrakisIMG_1296.jpg
fon_dimitrakisIMG_1316.jpg


Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr