Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία του Α.Ο Αγιοφυλλικού

Πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε την έναρξη του τοπικού πρωταθλήματος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Τρικάλων, με τους ποδοσφαιριστές να βρίσκουν και πάλι το χαμόγελό τους. Ένα χαμόγελο που δημιουργείται από την συμμετοχή των αθλητών σε έναν αγώνα και την προσπάθεια τους να αγωνιστούν και να συναγωνιστούν.

0 327

Πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε την έναρξη του τοπικού πρωταθλήματος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Τρικάλων, με τους ποδοσφαιριστές να βρίσκουν και πάλι το χαμόγελό τους. Ένα χαμόγελο που δημιουργείται από την συμμετοχή των αθλητών σε έναν αγώνα και την προσπάθεια τους να αγωνιστούν και να συναγωνιστούν.

Πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε την έναρξη του τοπικού πρωταθλήματος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Τρικάλων, με τους ποδοσφαιριστές να βρίσκουν και πάλι το χαμόγελό τους. Ένα χαμόγελο που δημιουργείται από την συμμετοχή των αθλητών σε έναν αγώνα και την προσπάθεια τους να αγωνιστούν και να συναγωνιστούν. Δυστυχώς, το χαμόγελο αυτό, πολλές φορές χάνεται και δίνει τη θέση του σε έναν άκρατο ανταγωνισμό, που πολλές φορές φτάνει στα όρια της εχθρικής αντιπαλότητας.

Την προηγούμενη αγωνιστική η ομάδα μας (Α.Ο.ΑΓΙΟΦΥΛΛΟΥ ) αγωνίστηκε στην έδρα του Πύργου με την ομώνυμη ομάδα, και δυστυχώς αντιμετωπίσαμε μια εχθρική Διαιτησία που σε ποσοστό θα τολμήσουμε να πούμε πως ήταν 90%-10% και ένα εχθρικό σωματείο που η αντιπαλότητα και η «κακία» που έβγαλαν ήταν μια αρκετά άσχημη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο υπό την ανέχεια του Διαιτητή να μην βλέπει δυνατά φάουλ, να δίνει κίτρινες σε γροθιές ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ και να βλέπει οφσάιντ από το κέντρο του γηπέδου (μιας και ο αγώνας διεξαγόταν με ένα Διαιτητή και ένα επόπτη και όχι με δυο όπως ορίζει ο κανόνας και εξάλλου στην εφημερίδα είχαν ανακοινωθεί τρεις και όχι δυο).

Ερωτώνται οι κύριοι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ: Με ποια κριτήρια επιλέγονται οι Διαιτητές που θα σφυρίζουν τα παιχνίδια; Τι μέτρα σκοπεύετε να πάρετε ώστε η Διαιτησία να είναι πιο αντικειμενική και δικαιότερα κατανεμημένη προς όλες τις ομάδες; Ως άνθρωποι και αυτοί, οι διαιτητές, επιτρέπεται να κάνουν λάθη. Πολύ καλό θα πούμε για να είναι και αληθινό. Το… αφελές περί ανθρώπινου λάθους και όχι το καταφανέστατο πλέον που είδαμε και αυτή την Κυριακή. Το ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινα λάθη, αλλά ανίκανοι και κατευθυνόμενοι ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΑ. Με της αποφάσεις του αυτές ο Διαιτητής έβαλε σε σοβαρό κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών μας, που δυστυχώς δεν αποφύγαμε τα δυσάρεστα . Συγκεκριμένα, ο απολογισμός των τραυματιών ποδοσφαιριστών μας ήταν ένα κάταγμα και ένα βαρύ διάστρεμμα. .

Αυτή η άνιση μεταχείριση μας κάνει να είμαστε αγανακτισμένοι από την παρουσίαση τέτοιων Διαιτητών. Τέτοιες Διαιτησίες όχι μόνο δεν προάγουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, αλλά τροφοδοτούν το αίσθημα της αδικίας που δυστυχώς οξύνει και δημιουργεί εντάσεις και πολλές φορές φανατισμό μεταξύ των φιλάθλων.

Φίλαθλοι, παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές και όποιοι άλλοι ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο, πρέπει να ακολουθήσουν, πλέον, έναν δρόμο. Οι «μάγκες», οι «τσαμπουκάδες», οι «τραμπούκοι» και άλλοι ανάλογοι, δεν ανήκουν στον χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Η βία, ο χουλιγκανισμός, οι ανεγκέφαλοι, πρέπει να απομονωθούν, να καταπολεμηθούν και να αφανιστούν από τον αθλητισμό.

Είναι κρίμα, για ένα απλό ποδοσφαιρικό παιχνίδι, να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα ποδοσφαιριστών, με τους οποίους τις επόμενες ημέρες θα βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι στα καφενεία. Η αρμόδια αρχή, που δεν είναι άλλη από την Ε.Π.Σ., πρέπει να πάρει σύντομα δραστικές αποφάσεις και να προληφθούν ανάλογες ενέργειες στο μέλλον, πριν θρηνήσουμε κάποια σοβαρά ατυχήματα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ Α.Ο. ΑΓΙΟΦΥΛΛΙΚΟΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr