Κλείνουν την Εγνατία οι απλήρωτοι εργάτες

Στο κόμβο της Εγνατίας συγκεντρώθηκαν χθές οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από τρεις μήνες, ενώ σήμερα είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στο κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου.

0 402

Στο κόμβο της Εγνατίας συγκεντρώθηκαν χθές οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από τρεις μήνες, ενώ σήμερα είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στο κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου. Στο κόμβο της Εγνατίας συγκεντρώθηκαν χθες οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από τρεις μήνες, ενώ σήμερα είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στο κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου.

Με τους εργάτες απλήρωτους πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές τα εγκαίνια της Εγνατίας οδού από τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, ενώ ήδη οι εταιρείες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου ετοιμάζονται να αποχωρήσουν.

Για το λόγο αυτό συγκεντρώθηκαν σήμερα οι εργαζόμενοι στον κόμβο Παναγίας και παρέμειναν για αρκετή ώρα στην άκρη του οδοστρώματος, ενώ αύριο είναι αποφασισμένοι να κλείσουν την Εγνατία και να μην αποχωρήσουν μέχρι να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τρεισήμισι μηνών.

Την αντίδραση των εργαζομένων προκάλεσε το γεγονός ότι η κατασκευάστρια εταιρεία του έργου άρχισε τις τελευταίες ημέρες να απομακρύνει τα μηχανήματα από την περιοχή, κάτι που όπως ανέφεραν, σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα καταβληθούν τα χρήματα που τους χρωστά.

Να αναφέρουμε ότι περίπου 200 άτομα δούλεψαν από την ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου στην Εγνατία και στο τμήμα Μέτσοβο-Παναγιά. Η ολοκλήρωση του έργου, όμως, τους άφησε όχι μόνο χωρίς δουλειά, αλλά και απλήρωτους. Τους άφησε χωρίς ελπίδα για μεροκάματο, αφού και οι επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες για το άνοιγμα των εργοταξίων της Ιόνιας Οδού στην Ήπειρο, αποδεικνύονται μέχρι στιγμής λόγια του αέρα.

Φοβούνται πως αν οι εκπρόσωποι των κατασκευαστικών εταιρειών απομακρυνθούν από την Ήπειρο, τότε θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ ακόμη για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Ιδιαίτερα τώρα που οι ανάγκες για … «σιωπητήριο» που επέβαλε η προεκλογική περίοδος, έχουν εκλείψει.

Να θυμίσουμε, επίσης, πως και στο άλλο τμήμα του έργου, Παναγία – Γρεβενά, οι επίσης  200 περίπου απλήρωτοι εργάτες, «εξαφανίστηκαν» από το πλάνο των πρωθυπουργικών εγκαινίων μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Και αυτό γιατί, μετά από την ανακοίνωση-διαμαρτυρία που εξέδωσαν και στην οποία υπενθύμιζαν στον κ. Καραμανλή πως «…εγκαινιάζει έργα, τα οποία γίνονται με «δανεικά» λεφτά από τους εργαζομένους» και πως οι ίδιοι « πασχίζουν για να μην πεινάσουν οι οικογένειές τους», η εταιρεία τους έδωσε υποχρεωτική άδεια μιας εβδομάδας!

 

 

πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr