Ήρθαν στα χέρια για το λατομείο Χρυσαυγής

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχτηκαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του αντινομάρχη Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκη. Μια παράσταση διαμαρτυρίας της δημοτικής αρχής Εστιαιώτιδας για τη λειτουργία του λατομείου στο δημοτικό διαμέρισμα της Χρυσαυγής κατέληξε σε συμπλοκή του αντινομάρχη με τον αντιδήμαρχο Εστιαιώτιδας

0 436

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχτηκαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του αντινομάρχη Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκη. Μια παράσταση διαμαρτυρίας της δημοτικής αρχής Εστιαιώτιδας για τη λειτουργία του λατομείου στο δημοτικό διαμέρισμα της Χρυσαυγής κατέληξε σε συμπλοκή του αντινομάρχη με τον αντιδήμαρχο Εστιαιώτιδας

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχτηκαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του αντινομάρχη Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκη. Μια παράσταση διαμαρτυρίας της δημοτικής αρχής Εστιαιώτιδας για τη λειτουργία του λατομείου στο δημοτικό διαμέρισμα της Χρυσαυγής κατέληξε σε συμπλοκή του αντινομάρχη με τον αντιδήμαρχο Εστιαιώτιδας.

Η αντιπροσωπεία του δήμου, στην οποία μετείχε και η νομική σύμβουλος κ. Λ. Σπυροπούλου μετέβη στο γραφείο του νομάρχη για να διαμαρτυρηθεί για τη νέα παράταση λειτουργίας που δόθηκε στο λατομείο, την οποία εξέδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ενέκρινε η Νομαρχία Τρικάλων. Από την πλευρά του δήμου τονίστηκε ότι οι εργασίες αποκατάστασης που έπρεπε να γίνουν από την πλευρά της διοίκησης του νταμαριού δεν έχουν προχωρήσει, ενώ αντίθετα συνεχίζονται οι περιβαλλοντικές παραβάσεις.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της στην «Ε» η νομική σύμβουλος κ. Σπυροπούλου «ο αντινομάρχης καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησής μας δεν ήταν συνεργάσιμος, ενώ δεν μας δόθηκαν πειστικές διευκρινίσεις και τα απαιτούμενα έγγραφα για το σκεπτικό που πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση».
Από την πλευρά του ο αντινομάρχης κ. Χρ. Μιχαλάκης μιλώντας στην «Ε» τόνισε ότι εδώ και δύο χρόνια έχει δοθεί άδεια στο λατομείο για να προχωρήσει σε εργασίες αποκατάστασης του χώρου και πράγματι μέχρι τώρα έχουν γίνει αναβαθμίσεις της περιοχής.
Επίσης ανέφερε ότι ήταν στη διάθεσή τους οποιοδήποτε έγγραφο, ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέκρινε τους νέους περιβαλλοντικούς όρους τους οποίους και έπρεπε να αποδεχτούμε.
Το επεισόδιο
Σε κάποια στιγμή των συνομιλιών υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση (υβριστικοί χαρακτηρισμοί), μεταξύ του αντινομάρχη και του αντιδημάρχου και η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει. Ο αντιδήμαρχος, σύμφωνα με τον αντινομάρχη του επιτέθηκε με γροθιές και κλοτσιές, ενώ ανάμεσα στους δύο μπήκε ο αντινομάρχης κ. Ν. Σακκάς για να τους χωρίσει. Όπως είπε ο τελευταίος «είναι απαράδεκτο να θέλουν μερικοί να επιβάλλουν νόμους…ζούγκλας όταν υπάρχουν αρμόδια δικαστήρια που μπορούν να προσφύγουν». Ο νομάρχης με τη σειρά του δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση, ενώ ο κ. Μιχαλάκης μετά το περιστατικό μετέβη στο νοσοκομείο για να εξεταστεί από γιατρούς.
Όπως ανέφερε για το συμβάν ενημέρωσε την Εισαγγελία Τρικάλων, ενώ θα υποβάλλει και μήνυση κατά του αντιδημάρχου, θεωρώντας ότι η επίθεση που δέχτηκε προσβάλει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και τη θέση του αντινομάρχη που κατέχει.
Διαφορετική είναι η εκτίμηση της άλλης πλευράς. Σύμφωνα με δηλώσεις στην «Ε» του δημάρχου Εστιαιώτιδας κ. Γ. Περιστέρη «η συμπεριφορά του αντινομάρχη ήταν αχαρακτήριστη, Μη έχοντας πειστικά επιχειρήματα μας έβριζε και στη συνέχεια ήταν αυτός που επιτέθηκε πρώτος και έριξε κλωτσιά στον αντιδήμαρχο για να επακολουθήσει η συμπλοκή». Ο κ. Παππάς μετέβη και αυτός στο νοσοκομείο και θα υποβάλει με τη σειρά του μήνυση στον αντινομάρχη.
πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr