Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή τα δικαστήρια

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή τα δικαστήρια, η εισαγγελία, τα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία και τα κτηματολογικά γραφεία στο νομό Τρικάλων, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

0 429

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή τα δικαστήρια, η εισαγγελία, τα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία και τα κτηματολογικά γραφεία στο νομό Τρικάλων, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος. dikastiria.jpgΔεν θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή τα δικαστήρια, η εισαγγελία, τα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία και τα κτηματολογικά γραφεία στο νομό Τρικάλων, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας «οι δίκες, οι ανακρίσεις και άλλες δικαστικές ενέργειες θα ματαιωθούν ή θα αναβληθούν».
Στη διάρκεια της απεργίας θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, το οποίο ωστόσο σύμφωνα με το νόμο θα χρησιμοποιηθεί μόνον για εξαιρετικά επείγουσες υποθέσεις, στις οποίες ενδεχομένως παραγράφονται τις ημέρες της απεργίας αδικήματα ή αξιώσεις της Πολιτείας ή οι κατηγορούμενοι είναι κρατούμενοι με τη διαδικασία του Αυτοφώρου ή λήγει το κατά περίπτωση ανώτατο όριο προφυλάκισής τους.
Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων ζητεί από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των εργαζομένων στον χώρο της Δικαιοσύνης (δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων) με «τα ίδια μέτρα και σταθμά», υπογραμμίζοντας ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ για τον κλάδο των δικαστικών υπαλλήλων, σε αντίθεση με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για δικαστές, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και εξωτερικούς φρουρούς φυλακών.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν την αύξηση των οργανικών θέσεων και προσλήψεις για την κάλυψη των κενών, καθώς σήμερα υπηρετούν λιγότεροι από το 1998, ενώ η δικαστηριακή ύλη έχει αυξηθεί σημαντικά. Παράλληλα διεκδικούν νέο μισθολόγιο, ισότιμη φορολογική μεταχείριση με τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους, αύξηση των οργανικών τους θέσεων και προσλήψεις, αύξηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών και των εξόδων κίνησης, συνταξιοδότηση από το Ταμείο Νομικών ταυτόχρονα με το Δημόσιο κ.α.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr